Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 750

Η πρώτη γυναίκα με αναπηρία στην Επιτροπή κατά των διακρίσεων των γυναικών του ΟΗΕ είναι γεγονός. Ana Pelaez, αντιπρόεδρος του EDF

Τα συγχαρητήριά του στην αντιπρόεδρο του EDF Ana Pelaez Narvaez απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την πρώτη γυναίκα με αναπηρία που εκλέχτηκε στην επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών στα 37 χρόνια της ύπαρξής της.

Με μεγάλη χαρά η ΕΣΑμεΑ και το EDF ανακοινώνουμε την εκλογή της Ana Peláez Narváez στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών. Είναι η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που εκλέγεται ποτέ ως μέλος αυτής της της επιτροπής, στα 37 χρόνια ύπαρξής της. Χαιρετίζουμε την εκλογή της ως ένα πολύ θετικό βήμα που φέρνει το "Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς" πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Ποια είναι η Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών;
Η Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών είναι το σώμα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που παρακολουθεί την εφαρμογή της Σύμβασης για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών. Αποτελείται από 23 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για τα δικαιώματα των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 7 Ιουνίου 2018 αντικατέστησαν 12 μέλη, των οποίων η θητεία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Τα εκλεγμένα μέλη θα για μια περίοδο 4 ετών.
Ποια είναι η Ana;
Η Ana Peláez Narváez είναι μια ισχυρή υποστηρικτής των περίπου 600 εκατομμυρίων γυναικών με αναπηρία παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή είναι αντιπρόεδρος του EDF και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών CERMI (Ισπανικό Εθνικό Συμβούλιο για Άτομα με Αναπηρία), υπεύθυνη για τις Διεθνείς Σχέσεις και την Εξωτερική Ανάπτυξη της Ισπανικής Εθνικής Οργάνωσης Τυφλών. Ήταν μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών από το 2010 έως το 2014.
Η Ana Peláez υπηρέτησε επί 7 χρόνια στην επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Συμμετείχε στην επίσημη ισπανική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην τελική φάση της σύνταξης της της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών για περισσότερα από 20 χρόνια, συμβουλεύοντας τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και πολλούς οργανισμούς.
Γυναίκες με αναπηρία- ακόμη πιο ευάλωτες στη διάκριση και τη βία
Υπάρχουν περισσότερα από 600 εκατομμύρια γυναίκες με αναπηρία που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε διακρίσεις και βία. Παρά αντιμετωπίζει διατομεακές διακρίσεις, οι γυναίκες με αναπηρία δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στους οργανισμούς που εστιάζουν σε θέματα ισότητας και φύλου.
Δήλωση Ana Peláez
"Πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη συστηματικής ένταξης των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία στο έργο της CEDAW. Είμαστε το 20% του συνολικού πληθυσμού των γυναικών στον κόσμο, αλλά είμαστε και αυτές που αντιμετωπίζουμε περισσότερο τη φτώχεια και τις διακρίσεις.
Θέλω επίσης να επικεντρωθώ στην ενίσχυση του έργου της επιτροπής CEDAW σε σχέση με τις πολλαπλές διακρίσεις που αντιμετωπίζουν πολλές αόρατες γυναίκες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την κατάρτιση κατευθυντήριων γραμμών για τα συμβαλλόμενα κράτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διατομεακές διακρίσεις και να διασφαλίσουμε ότι δεν αφήνουμε κανέναν εκτός. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να αντιπροσωπευθεί σωστά η ανθρώπινη ποικιλομορφία στην επιτροπή CEDAW και, ειδικότερα, να συμπεριλάβουμε άτομα από αόρατες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι γυναίκες με αναπηρία

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η πρώτη γυναίκα με αναπηρία στην Επιτροπή κατά των διακρίσεων των γυναικών του ΟΗΕ είναι γεγονός. Ana Pelaez, αντιπρόεδρος του EDF
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis