Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 782

Ο νέος ΕΚΠΥ υποβαθμίζει τις ζωές και την υγεία των ατόμων με αναπηρία

Ψηφίσθηκε χωρίς διαβούλευση, χωρίς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ- Η ΕΣΑμεΑ αποχώρησε.
Το απόγευμα της Τρίτης 12/6/2018, η ΕΣΑμεΑ ενημερώθηκε εκτάκτως ότι, μεσημέρι της επομένης, Τετάρτη 13/6/2018, επρόκειτο να τεθεί σε συζήτηση κι έγκριση από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ο νέος ΕΚΠΥ κι αυτό χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, καμία δυνατότητα συζήτησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, τους άμεσους χρήστες υπηρεσιών υγείας, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΚΠΥ αφορά το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, κοινωνική τάξη, σωματική κατάσταση και φυσικά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για τους συχνούς χρήστες υπηρεσιών υγείας, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Η ΕΣΑμεΑ, ως όφειλε, αντέδρασε άμεσα κι απευθύνθηκε με επιστολή της στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας με κοινοποίηση στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας να αποσυρθεί, να μην συζητηθεί και να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ επέμεναν και τελικώς ψήφισαν τον ΕΚΠΥ, κατά πλειοψηφία, ο οποίος είναι πρόχειρος, κακογραμμένος, δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη και βρίθει ρυθμίσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της υγείας και ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση, κάθε πολίτη που έχει ανάγκη το αγαθό της υγείας, των υπηρεσιών υγείας, των φαρμακευτικών προϊόντων και των αναλωσίμων ειδών για την υγεία και για τη διαβίωσή τους.
Η ΕΣΑμεΑ, και διά του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, διαφώνησε πλήρως με όλη τη διαδικασία, καθώς και με το εισηγηθέν στο Δ.Σ. ΕΚΠΥ κείμενο του νέου ΕΚΠΥ, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση- από την οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι, απουσίαζε ο πρόεδρος του Οργανισμού (!).
Ο διαρκής αγώνας της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της συνεχίζεται ασταμάτητα, για την πρόσβαση και την προστασία του πανανθρώπινου αγαθού και δικαιώματος, την υγεία και των υπηρεσιών υγείας προς κάθε πολίτη, με ή χωρίς αναπηρία. Διεκδικούμε το ελάχιστο επίπεδο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, βοηθημάτων και αναλωσίμων ειδών υγείας και κάθε τι που βελτιώνει την καθημερινότητα και τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους.
Είναι η αποστολή μας, είναι υποχρέωσή μας και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ο νέος ΕΚΠΥ υποβαθμίζει τις ζωές και την υγεία των ατόμων με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis