Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 861

Άρση των αδικιών στην ΚΥΑ για το Επίδομα Στέγασης

Για ακόμη μία φορά δεν υπολογίζεται το επιπλέον κόστος της Αναπηρίας
Έγγραφη διαμαρτυρία μέσω επιστολής απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στους υπουργούς Τσακαλώτο και Φωτίου, εξαιτίας των αδικιών στην ΚΥΑ για τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης του Επιδόματος Στέγασης.

Για ακόμη μία φορά καταγράφεται το απαράδεκτο γεγονός του συνυπολογισμού των αναπηρικών επιδομάτων στο εισοδηματικό όριο. Η ΕΣΑμεΑ ξανά τονίζει ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν γίνεται να υπολογίζονται ως εισόδημα, δεδομένου ότι η χορήγησή τους αφορά στην κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που επιφέρει η Αναπηρία και δεν πρέπει να αποκλείει τα άτομα με αναπηρία από άλλα ευεργετήματα που δικαιούνται. Το αναπηρικό επίδομα ΔΕΝ είναι επίδομα διαβίωσης αλλά επιτελεί πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Είναι μάλιστα το ελάχιστο που προσφέρει τη δεδομένη στιγμή η Πολιτεία στους ανθρώπους με βαριές αναπηρίες.
Ακόμη μία αδικία είναι η οριζόντια χρήση των τεκμηρίων. Είναι αδικαιολόγητο για παράδειγμα να προσμετράται στα περιουσιακά κριτήρια το αναπηρικό Ι.Χ. που παρέχει η Πολιτεία ως μέτρο στήριξης και που αποτελεί το μέσο κίνησης του πολίτη με αναπηρία.
Τέλος στην ΚΥΑ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, δεν αυξάνεται δηλαδή έστω το εισοδηματικό όριο ένταξης στο επίδομα στέγασης εάν σε ένα νοικοκυριό υπάρχει άτομο με αναπηρία.
Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση άρση των αδικιών με παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Άρση των αδικιών στην ΚΥΑ για το Επίδομα Στέγασης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis