Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 902

Η ΕΣΑμεΑ υπεύθυνα ενημερώνει. Ο αγώνας μας και η αγωνία μας για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία

Τα μηνύματα αγωνίας από όλη την Ελλάδα προς τις υπηρεσίες τις ΕΣΑμεΑ συνεχίζουν να έρχονται κατά εκατοντάδες, αναφορικά με το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για το κορυφαίο ζήτημα της ατζέντας της ΕΣΑμεΑ μέσα στο καλοκαίρι με καθημερινές δράσεις και διαρκή και ασταμάτητο αγώνα, ώστε να μη χαθούν τα κεκτημένα και να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει τις επανειλημμένες επιβεβαιώσεις της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το αναπηρικό κίνημα, που έδωσε στις 8 Μαΐου 2017, στη συνάντηση που είχε με την ΕΣΑμεΑ και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) στο Μέγαρο Μαξίμου: οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία θα εξαιρεθούν από τις απώλειες της 1ης Ιανουαρίου 2019.
Παράλληλα σε ισχύ είναι η δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προς την ΕΣΑμεΑ, ότι το πόρισμα ενιαιοποίησης των κανόνων συνταξιοδότησης των ατόμων με αναπηρία (πόρισμα που έχει σκοπό τη θέσπιση νέων ενιαίων κανόνων για όλες τις συντάξεις αναπηρίας, το οποίο προκειμένου να τεθούν σε ισχύ θα ενταχθεί σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας) θα τεθεί στη διάθεση της ΕΣΑμεΑ για διαβούλευση πριν την προώθησή του στη Βουλή προς ψήφιση.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΑμεΑ διαμηνύει ότι το θέμα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία είναι η κορωνίδα της δουλειάς της όλο το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει μέχρι να ισχύσουν να συμφωνηθέντα.
Καλούμε όλο το αναπηρικό κίνημα να βρίσκεται σε επιφυλακή όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η ΕΣΑμεΑ υπεύθυνα ενημερώνει. Ο αγώνας μας και η αγωνία μας για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis