Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 906

Συνάντηση στην ΕΡΤ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρ. Λεοντή είχαν σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη μαζί με τον Ταμία της ΕΣΑμεΑ κ. Κ. Γαργάλη. Στη συνάντηση από πλευράς ΕΡΤ ήταν επίσης ο γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης, και ο Παναγιώτης Κατσούλης Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικής Παραγωγής, της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Οι παριστάμενοι ενημερωθήκαν από τον πρόεδρο κ. Βαρδακαστάνη για τον ρόλο και τον σκοπό της ΕΣΑμεΑ, καθώς και για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε :"Η ΕΡΤ ως δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης, χρηματοδοτούμενος από τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή και από τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, με παιδευτικό μεταξύ άλλων ρόλο, πρέπει και οφείλει να παρουσιάζει την Αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, βοηθώντας στην εξάλειψη του στίγματος και της διάκρισης λόγω αναπηρίας, στηριζόμενη στο άρθρο 1 της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει(Ν.4074/2012), καθώς και στο άρθρο 8 για την «Αφύπνιση της Κοινωνίας». Η ίδια η ΕΡΤ έχει καθήκον να ελέγχει ότι όλα τα προγράμματά της προβάλλουν ορθά τη διάσταση της αναπηρίας ή την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας στην παραγωγή όλων των προγραμμάτων και την προσβασιμότητά τους από τα άτομα με αναπηρία".
Ο κ. Γαργάλης επέμεινε στην υλοποίηση από την ΕΡΤ σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ ενημέρωσης του δημοσιογραφικού δυναμικού της για θέματα Αναπηρίας (θεματολογία, ορολογία κλπ.), σύμφωνα με απόφαση που είχε πάρει το ΔΣ της ΕΡΤ εδώ και ένα χρόνο. Τόνισε επίσης ότι η ΕΡΤ πρέπει να έχει μόνιμους διερμηνείς νοηματικής καθώς και πρόγραμμα υποτιτλισμού, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για τους κωφούς πολίτες να είναι ενημερωμένοι.
Στη συνάντηση ζητήθηκαν επίσης η προσβασιμότητα των καναλιών, σταθμών και ιστοτόπων της ΕΡΤ, καθώς και του παραγόμενου περιεχομένου και προϊόντος, όπως επίσης η παραγωγή και προβολή από την ΕΡΤ σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ ενημερωτικών εκπομπών και προγραμμάτων που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία της ΕΡΤ με την ΕΣΑμεΑ, με την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και την εξειδίκευση και τον χειρισμό των προτάσεων του αναπηρικού κινήματος

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συνάντηση στην ΕΡΤ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis