Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 933

Προστασία των ΑμεΑ στις πυρόπληκτες περιοχές. Θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία

Επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Αλ. Τσίπρα απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας τη λήψη ειδικών, πρόσθετων μέτρων στήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στις πυρόπληκτε περιοχές.

Είναι γεγονός ότι οι πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές, όπως φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα κ.α.
Το ενδεικτικό πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων προστασίας που πρέπει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους αναλυτικά στην επιστολή.
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία σε περιόδους κρίσεων
Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία των ζωών που χάθηκαν στις τελευταίες πυρκαγιές της Αττικής και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους τους. Η ΕΣΑμεΑ ενώνει τη φωνή της με όλους τους πολίτες που ζητούν σωστό και έγκαιρο σχεδιασμό μπροστά σε φυσικές καταστροφές, άμεση βοήθεια στους πληγέντες, καθώς και μέτρα αναδάσωσης, αντιπλημμυρικά μέτρα και ορθό, νέο, προσβάσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους πυροσβέστες και στους διασώστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, αλλά και στην αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει από το πρώτο λεπτό χιλιάδες πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται και ζει μια μεγάλη τραγωδία. Είναι χρέος όλων να σταθούμε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία, αλλά και όλων των συμπολιτών μας που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και μας έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Τα σημάδια της πύρινης λαίλαπας θα μείνουν ανεξίτηλα και θα επιφέρουν δραματικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας σε βάθος χρόνου.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προστασία των ΑμεΑ στις πυρόπληκτες περιοχές. Θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis