Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1200

Να μην είναι τα άτομα με αναπηρία τα πρώτα θύματα και τα τελευταία άτομα που θα διασώζονται

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΕΟΚΕ και της παρουσίας σε αυτή του Επιτρόπου της ΕΕ για την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF και αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 της ΕΟΚΕ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μίλησε για τους πρόσφυγες με αναπηρία και για το τι σημαίνει η διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών για τα άτομα με αναπηρία, σήμερα 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Απευθυνόμενος στον κ. Στυλιανίδη, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η πολιτική προστασία πρέπει να είναι "για όλους", ότι το άρθρο 11 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που αναφέρεται στην προστασία των ατόμων με αναπηρία από τις φυσικές καταστροφές πρέπει να εφαρμόζεται από την ΕΕ και από όλα τα κράτη μέλη, και για αυτό το λόγο  πρέπει να είναι ενσωματωμένο τόσο στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς πολιτικής προστασίας, όσο και στους εθνικούς.  

Παράλληλα επισήμανε τη θετική στάση του κ. Στυλιανίδη προς τα άτομα με αναπηρία και του ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε οι πρόσφυγες με αναπηρία, τα άτομα με αναπηρία σε καταστάσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών κλπ., δεν θα είναι τα πρώτα θύματα και τα τελευταία άτομα που θα διασώζονται.

Εντωμεταξύ χθες Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης ήταν εισηγητής στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 (Diversity Group) της ΕΟΚΕ, όσον αφορά την πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.

Ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την περιφέρεια, για τα μικρά νησιά, για τα άτομα με αναπηρία, μια περικοπή του προϋπολογισμού του παραπάνω Ταμείου.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Να μην είναι τα άτομα με αναπηρία τα πρώτα θύματα και τα τελευταία άτομα που θα διασώζονται
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis