Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1322

Απογοητευτικός συμβιβασμός σχετικά με τον νόμο της ΕΕ για την προσβασιμότητα

Προσωρινή συμφωνία επιτεύχθηκε χθες Πέμπτη 8 Νοεμβρίου επί της Ευρωπαϊκής Πράξης (Νομοθεσίας) Προσβασιμότητας από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Αυτή η Πράξη δεν καλύπτει τελικά τα άτομα με αναπηρία. Καλύπτει κυρίως θέματα ψηφιακής προσβασιμότητας και αφήνει έξω το πραγματικό περιβάλλον όπου ζουν τα άτομα με αναπηρία.

Ο ευρωπαϊκός νόμος για την προσβασιμότητα θα προσθέσει ελάχιστες νέες απαιτήσεις σε επίπεδο ΕΕ για την προσβασιμότητα και σε περιορισμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών. Η νομοθεσία προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015, μετά από περισσότερο από 10 χρόνια εκστρατείας του αναπηρικού κινήματος.
Με τη νέα Πράξη μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες θα πρέπει να είναι προσβάσιμα και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα εκατομμύρια των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ: όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, smartphones, τηλεοράσεις, ΑΤΜ, τερματικά πληρωμής, ηλεκτρονικά βιβλία, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, ιστοσελίδες και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων ιδιωτικών εταιρειών και μηχανές εισιτηρίων. Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες θα πρέπει επίσης να είναι προσβάσιμα σε όλους τους Ευρωπαίους.
Παρ 'όλα αυτά, ο νόμος στερείται ουσιαστικών στοιχείων. Εξαιρούνται από αυτόν οι μεταφορές. Αποκλείονται οι μικροεπιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες. . Εξαιρούνται οι οικιακές συσκευές. Αποκλείει οποιαδήποτε υποχρέωση για προσβάσιμα κτίρια και υποδομές. Αποκλείει το πραγματικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε: "Τα κράτη μέλη της ΕΕ σήμερα απογοήτευσαν τους πολίτες της με αναπηρία. Η ΕΕ λειτούργησε περισσότερο σαν μια Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρήσεων από μια Ευρωπαϊκή Ένωση των ανθρώπων. τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να υπερβούν το πεδίο εφαρμογής του νόμου εάν θέλουν να κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν την ίδια πρόσβαση σε τόπους, προϊόντα και υπηρεσίες όπως όλοι οι άλλοι".

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Απογοητευτικός συμβιβασμός σχετικά με τον νόμο της ΕΕ για την προσβασιμότητα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis