Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1516

Με επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο για τον Τουρισμό για όλους

Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες του Συνεδρίου "Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό" που πραγματοποιήθηκε το τριήμερα 7-9 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη, με συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΕΣΑμεΑ και την ΠΟΑμεΑ Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκη και από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Γεωργακόπουλο για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος της ΠΟΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής πραγματοποίησαν ομιλίες το πρωί της Κυριακής.
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διεθνούς τριήμερου συνεδρίου. Ο κ. Βαρδακαστάνης σημείωσε ότι "είναι σημαντικό να αναζητούμε νέους δρόμους στον τομέα της τουριστικής πολιτικής" και μάλιστα τόνισε πως "ο τουρισμός για όλους δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας αλλά είναι πολιτική πράξη, επιχειρηματική πράξη και πράξη που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας περιοχής".
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ επεσήμανε ότι για να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα μίας περιοχής αυτή πρέπει να είναι πρώτα και κύρια προσβάσιμη στα άτομα που κατοικούν σε αυτή και στη συνέχεια στα άτομα που θα φιλοξενήσει. Δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει στον τομέα αυτό αλλαγή πολιτικής και ανέφερε πως στη χώρα μας οι οάσεις που υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ερήμου. Ο κ. Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της καθώς και τη διοίκηση του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας αλλά και του Συλλόγου της Πελοποννήσου για την δουλειά που έχουν κάνει.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Με επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο για τον Τουρισμό για όλους
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis