Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1590

Αναφορικά με τη γέφυρα στην πλατεία του Άργους- Απαγορεύονται τα "απαγορεύεται" στα άτομα με αναπηρία!

Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε στον Τύπο φωτογραφία μίας πινακίδας στην πλατεία του Άργους, η οποία απαγορεύει στα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο να περάσουν από γεφυράκι που βρίσκεται εκεί. Η πινακίδα ανέφερε: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%». Μετά το σάλο στα ΜΜΕ και στα social media η πινακίδα άλλαξε, συνεχίζει να "απαγορεύει" τη διέλευση στους χρήστες αμαξιδίων, αλλά τώρα αναφέρει ότι τοποθετήθηκε μετά από "έγγραφη υπόδειξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου". Η λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ λείπει, αλλά συνεχίζει να υπάρχει η φιγούρα με το αμαξίδιο και το σύμβολο τα ης απαγόρευσης!

Η ΕΣΑμεΑ κινήθηκε τάχιστα, καθώς, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της ΕΕ απαγορεύεται να μην είναι προσβάσιμο και μετά από ενέργειές της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου απέστειλε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Άργους Μυκηνών επιστολή με την οποία ζητά:
- την εξεύρεση τεχνικής λύσης για τη διασφάλιση της πρόσβασης της πεζογέφυρα και από τα άτομα με αναπηρία,
- ως προς την πινακίδα, την αντικατάστασή της με άλλη που θα ενημερώνει ότι ο περιορισμός κίνησης είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ και δρομολογείται κατάλληλη και νόμιμη διευθέτηση του θέματος.
Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι η δυνατότητα πρόσβασης για τα άτομα µε αναπηρία αποτελεί ένα από τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται κατά την επιλογή έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τις διάφορες φάσεις υλοποίησης. Το ότι το έργο δεν είναι προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία είναι αδιανόητο, καθώς έχει παραβιαστεί το κανονιστικό πλαίσιο των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά δεν έχει εφαρμοστεί το κριτήριο της προσβασιμότητας
Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι στιγματιστικές πρακτικές και επιλογές αυτού του τύπου ανήκουν σε άλλες εποχές.
Η ΕΣΑμεΑ με τις ενέργειές της όχι μόνο διασφάλισε ότι ο δικαιούχος της Πράξης αυτού του έργου έχει την υποχρέωση να τηρήσει πλήρως και χωρίς εκπτώσεις το Κανονιστικό πλαίσιο και να αποδώσει το Έργο στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του Άργους καθολικά προσβάσιμο.
Ταυτόχρονα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ, ότι παραβίαση του Κανονιστικού πλαισίου δεν είναι αποδεκτή και καλεί όλους τους πολίτες αν πέσει τέτοια περίπτωση ξανά στην αντίληψή τους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Αναφορικά με τη γέφυρα στην πλατεία του Άργους- Απαγορεύονται τα "απαγορεύεται" στα άτομα με αναπηρία!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis