Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 527

Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων - Κοινή συνέντευξη Τύπου ΕΣΑμεΑ- Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ηλιούπολη, κατά την πρώτη ημέρα της της 12ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει το Ινστιτούτο με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών. Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο» είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους, που αποτελούν τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού και ταυτόχρονα το μέλλον του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας Ε.Σ.Α.μεΑ. - Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς| για την προώθηση της ασφάλειας των πολιτών και της αυτονομίας των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών ομάδων.
Ο κύριος Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., από την πλευρά του τόνισε ότι οι δυο φορείς φιλοδοξούν να «ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να κινητοποιηθούν οι Αρχές, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως! Πρέπει ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία, και οι μεγαλύτεροι να δώσουν το παράδειγμα. Τα δικαιώματα δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, είναι πανανθρώπινα και οικουμενικά. Έτσι και η οδική ασφάλεια, είναι για όλους», εξήγησε ο κ. Βαρδακαστάνης, συμπληρώνοντας, ότι τα ατυχήματα και οι τραγωδίες στους δρόμους αποτελούν διαχρονική ευθύνη, «που αγκαλιάζει όσους κυβέρνησαν τη χώρα, με μικρές αναλαμπές».
Η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» επισήμανε επίσης ότι η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και ευθύνη όλων. «Σήμερα ξεκινά η 12η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και αυτή την ημέρα επιλέξαμε για να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας με την Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία προϋπάρχει και είναι αγαστή. Ο σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημαίνει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο. Μέσα από ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατάρτιση οδηγών, τη μελέτη, έρευνα και προώθηση πολιτικών και μέτρων σχετικών με την οδική ασφάλεια και την αυτόνομη κυκλοφορία των πολιτών με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις και εν γένει με μειωμένη κινητικότητα στην πόλη, μπορούμε να το πετύχουμε. Άλλωστε, 14 χρόνια τώρα, έχουμε επικεντρωθεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, έχοντας εκπαιδεύσει πάνω από 190.000 μαθητές στα σχολεία και ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια πολιτών με τις ανοιχτές μας δράσεις και τις καμπάνιες ενημέρωσης».
Στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων κλπ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων - Κοινή συνέντευξη Τύπου ΕΣΑμεΑ- Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis