Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 795

Ημερίδα Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός στο EGNATIA RUN 2019

Ακολουθώντας τη μπλε γραμμή περισσότεροι από 1.600 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν και τερμάτισαν επιτυχώς στον 4ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.

Το ρεκόρ συμμετοχών των δρομέων που έτρεξαν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, αποδεικνύει ότι το VIA EGNATIA RUN έχει καθιερωθεί.
Εντωμεταξύ στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του VIA EGNATIA RUN πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019 ημερίδα με θέμα «Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός», υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Την Ε.Σ.Α.μεΑ. εκπροσώπησε ο γ.γ. της Ιωάννης Λυμβαίος. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: « Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να βγουν από το σπίτι, να ξεφύγουν από το περιθώριο που η κοινωνία τα έχει οδηγήσει. Ο αθλητισμός είναι μια διαδικασία επίπονη και μακρόχρονη, που συμβάλλει στην αποκατάσταση, στην ανεξαρτησία του ατόμου και στην ένταξή του στην κοινωνία. Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία είναι Δικαίωμα, και σαν τέτοιο αναφέρεται μέχρι και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, το πλέον προωθημένο νομοθετικό κείμενο».
Η Δάφνη Δεληγιάννη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Υπεύθυνη προπονήτρια όλων των αθλημάτων στον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ» Κοτινος Α.Σ. ΑμεΑ αναφέρθηκε στις προπονητικές ανάγκες των ΑμεΑ, ο Γεώργιος Χαλικιάς Chalikias George, Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ανέλυσε τα οφέλη του αθλητισμού στην υγεία των ΑμεΑ, ο Χρήστος Γιαννακάκης Χρήστος Γιαννακάκης-Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Φυσιοθεραπευτής MSc, Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ΝΠΔΔ προσέγγισε φυσικοθεραπευτικά τους τραυματισμούς παραολυμπιακών αθλημάτων, και η Βασιλική Δαλάτση Διαιτολογικό Γραφείο Δαλάτση Β., Διαιτολόγος – Διατροφολόγος έκανε λόγο για τη σωστή διατροφή των αθλητών.
Το λόγο έλαβαν, επίσης, ο Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, ο Ιωάννης Τοπτσής, Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΚΟΤΙΝΟΣ» και η Μαρία Κυριακίδου, αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΚΟΤΙΝΟΣ» στην κολύμβηση και την επιτραπέζια αντισφαίριση.
Φωτογραφίες στο fb της ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ημερίδα Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός στο EGNATIA RUN 2019
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis