Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 929

Προσβάσιμες εκλογικές αναμετρήσεις - να γίνει πράξη

Απόλυτα δίκαιο και ορθό είναι το αίτημα ης Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, εν όψει των εθνικών εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019, η μετάδοση των τηλεοπτικών σποτ, οι συνεντεύξεις των αρχηγών πολιτικών κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών, οι εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών για τις εκλογές, το debate των πολιτικών αρχηγών της 1ης Ιουλίου καθώς και η μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών την Κυριακή 7 Ιουλίου, να είναι προσβάσιμες προς τους κωφούς πολίτες. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο τα ανωτέρω να συμπεριλαμβάνουν παράθυρο απόδοσης στην Ελληνική Νοηματική καθώς και υπότιτλους.

Όπως αναφέρει η ΟΜΚΕ στην επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών και πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών Αντώνιο Ρουπακιώτη, η διεξαγωγή προσβάσιμης προεκλογικής εκστρατείας διασφαλίζει ότι οι κωφοί και βαρήκοοι πολίτες θα ασκήσουν υπεύθυνα τα εκλογικά τους καθήκοντα, ενώ επιπλέον αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι διακηρύξεις για ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση και γενικά για ισότιμη κοινωνικοπολιτική συμμετοχή όλων των πολιτών δεν αποτελούν κενό γράμμα. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας καθώς ο νόμος 4488/2017 ορίζει ότι «η ελληνική νοηματική γλώσσα αναγνωρίζεται ως ισότιμη με την ελληνική γλώσσα. Το κράτος λαμβάνει μέτρα για την προώθησή της, καθώς και για την κάλυψη όλων των αναγκών επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων πολιτών» (άρθρο 65, παρ. 2), καθώς και «τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ... προωθούν την εμπέδωση και τον σεβασμό της αρχής της μη διάκρισης», «Οι πάροχοι υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, υποχρεούνται να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, όπως ομιλούσες ιστοσελίδες, υποτιτλισμό, ακουστική περιγραφή, διερμηνεία νοηματικής, προκειμένου να διασφαλίσουν την πρόσβαση των ΑμεΑ σε αυτά (άρθρο 67, παρ. 1 και 2)».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προσβάσιμες εκλογικές αναμετρήσεις - να γίνει πράξη
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis