Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1085

Συναντήσεις με Δ. Μιχαηλίδου και Π. Μηταράκη

Συναντήσεις με τους υφυπουργούς Δ. Μιχαηλίδου και Π. Μηταράκη είχε την Τετάρτη 31 Ιουλίου και σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου αντίστοιχα αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Στη συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου παρέστησαν οι κ.κ. Χαροκόπος, Λυμβαίος, Γαργάλης, Χόρτης, Κεσόγλου, Κουκοβίνης ενώ με τον κ. Μηταράκη οι κ.κ. Γαργάλης, Χόρτης.

Η αντιπροσωπεία συνεχάρη την κ. Μιχαηλίδου για την εκλογή της και της έθεσε συνοπτικά τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που άπτονται των αρμοδιοτήτων της (Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη), τα οποία τα κατέθεσαν και σε μορφή υπομνήματος αναλυτικά. Μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ πρότεινε μέτρα για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους καθώς και μέτρα για τη διασφάλιση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα, με ειδικά μέτρα για το Εθνικό Πρόγραμμα Αποϊδρυματοποίησης κλπ. Επίσης αναφέρθηκε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκονται πολλά Κέντρα Πρόνοιας της χώρας, στην ανάγκη βαθιών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της πρόνοιας, στην ένταξη των ΚΚΠ στα Περιφέρειες της, στην επαναφορά των ΚΕΚΥΚΑμεΑ, στον εκσυγχρονισμός των κανονιστικών πλαισίων των ΚΔΑΠΜΕΑ, Κ.Η.Φ.Η., ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ. κλπ.

Στη συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συζητήθηκαν ασφαλιστικά ζητήματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους και κατατέθηκε πλήρες υπόμνημα που είχε σταλεί και στον υπουργό κ. Βρούτση. Μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα των εθνικών συντάξεων, την κατάργηση της αναλογικής μείωσης του ποσού της εθνικής σύνταξης βάσει του ποσοστού αναπηρίας του δικαιούχου, τις αδικίες μεταξύ συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, της επικαιροποίηση και νομοθέτησης του πορίσματος του υπ. Εργασίας για την ενιαιοποίηση των κανόνων για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, την κατάργηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των ατόμων με αναπηρία, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία του υπουργείου σε κάθε νομοθέτηση που θα αφορά στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Για τις συναντήσεις ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Οι συναντήσεις αυτές είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα, με δύο πρόσωπα που για πρώτη φορά εμπλέκονται με το υπουργείο Εργασίας. Από την πλευρά μας θέσαμε τα θέματα του αναπηρικού κινήματος που αφορούν στους τομείς τους, ενώ από την πλευρά τους και η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν στενή συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ». Ο κ. Βαρδακαστάνης επεσήμανε τέλος ότι η προσπάθεια και ο αγώνας της ΕΣΑμεΑ είναι συνεχής, ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συναντήσεις με Δ. Μιχαηλίδου και Π. Μηταράκη
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis