Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1141

Η ΕΣΑμεΑ καταθέτει στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση την Δευτέρα 2/9. Τετ-α-τετ με την Επιτροπή και παρουσίαση της Εναλλακτικής Έκθεσης της ΕΣΑμεΑ

Την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα εξετάζεται από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία (Νόμος 4074/2012), στην Γενεύη, όπως προβλέπεται από την ίδια την Σύμβαση. Η εξέταση αφορά στις αλλαγές ή στην πρόοδο που έχει επιτελέσει το Ελληνικό Κράτος για την υλοποίηση της Σύμβασης, τόσο σε ότι αφορά στην αναθεώρηση του νομικού πλαισίου όσο και σε ότι αφορά στην υλοποίησή του.

 

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, τετραμελής αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο ΕΣΑμεΑ, Κώστα Γαργάλη, Ταμία, Φωτεινή Ζαφειροπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και Αντωνία Παυλή, ερευνήτρια του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, θα συμμετέχουν στην ιδιωτική συνάντηση (private meeting) με όλα τα μέλη της Επιτροπής. Εκεί θα παρουσιάσουν τα βασικά σημεία της Εναλλακτικής Έκθεσης της ΕΣΑμεΑ, σε μια προσπάθεια να καταδείξουν την πραγματικότητα όπως την βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, αλλά και να «προϊδεάσουν» τα μέλη της Επιτροπής,  πριν την εξέταση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής κυβέρνησης. Η ΕΣΑμεΑ συμμετέχει ως ο αντιπρόσωπος του ελληνικού αναπηρικού κινήματος.

Νωρίτερα, η ΕΣΑμεΑ, και συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου 2019, είχε καταθέσει την πρώτη της Έκθεση, ενώ στις 26 Ιουλίου 2019 κατέθεσε την ολοκληρωμένη της Ενναλακτική Έκθεση (alternative report) στην Επιτροπή της Σύμβασης, καλύπτοντας σχεδόν όλα τα πεδία πολιτικής, όπως αυτά είναι ταξινομημένα μέσα από τα Άρθρα της Σύμβασης. Επιπλέον, απάντησε στα περισσότερα από τα ερωτήματα του Καταλόγου Θεμάτων που έθεσε η Επιτροπή της Σύμβασης προς της Ελληνική Κυβέρνηση από την σκοπιά των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τέλος, η ΕΣΑμεΑ προέβη και στην σύνταξη Καταλόγου Συστάσεων, τονίζοντας τα πιο φλέγοντα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί άμεση σημασία, αφού δεν είναι συμβατά με τις διατάξεις της Σύμβασής.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση https://reg.unog.ch/event/19438/page/4 της εξέτασης της Ελλάδας και η ΕΣΑμεΑ καλεί στην παρακολούθησή της, μέσα από τη σελίδα της στο facebookhttps://www.facebook.com/ESAmeAgr/ Καθόλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με τα μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στην Γενεύη.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η ΕΣΑμεΑ καταθέτει στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση την Δευτέρα 2/9. Τετ-α-τετ με την Επιτροπή και παρουσίαση της Εναλλακτικής Έκθεσης της ΕΣΑμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis