Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1268

Ο Ι. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με την νέα Επίτροπο για την Ισότητα Helena Dalli

Την Παρασκευή στις 20 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης και μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με την νέα αρμόδια για θέματα ισότητας Επίτροπο Helena Dalli. Η αντιπροσωπεία του Φόρουμ τόνισε τη σημασία που έχει η επίτευξη ίσων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία που αποτελούν το 15% του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ενημέρωσαν την Επίτροπο σχετικά με τις προτεραιότητες του αναπηρικού κινήματος, μεταξύ των οποίων είναι:

• Η υιοθέτηση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ατζέντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες 2020-2030, η οποία θα καθιστά την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.
• Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων και ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και τις γυναίκες με αναπηρία.
• Η υιοθέτηση νομοθεσίας περί ίσης μεταχείρισης θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής.
• Η διασφάλιση ότι το κεντρικό όργανο της Επιτροπής της Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και κεντρική θέση στις υπηρεσίες της Επιτροπής που είναι αφιερωμένες στα θεμελιώδη δικαιώματα.
Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία δήλωσε: «Πρέπει να επιτύχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις στα δικαιώματά μας τα επόμενα 5 χρόνια: αυτό σημαίνει τερματισμό των πολιτικών διαχωρισμού και διακρίσεων, συγκεκριμένες ενέργειες για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία και περισσότερη χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της ισότητας των ατόμων με αναπηρία. Η αρμόδια Επίτροπος Dalli διαθέτει μεγάλη ιστορία στην καταπολέμηση των διακρίσεων και χαιρόμαστε που θα συνεργαστούμε μαζί της».
Η Nadia Hadad, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, πρόσθεσε: «Η Επίτροπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να εργαστεί στα οριζόντια θέματα που αφορούν και την Αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των διακρίσεων σε κάθε τομέα».
Η αρμόδια Επίτροπος Dalli δήλωσε: «Ευχαριστώ το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία για αυτή την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες του αναπηρικού κινήματος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πάντα συνεργάστηκα στενά με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό επίπεδο και προτίθεμαι να το πράξω και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μήνυμά μου σε αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό: "τίποτα για εσένα χωρίς εσένα"».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ο Ι. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με την νέα Επίτροπο για την Ισότητα Helena Dalli
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis