Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1428

Στη Μαδρίτη για τη νέα στρατηγική του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος

Ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του EDF, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, στο οποίο είναι πρόεδρος, επισκέφτηκε τη Μαδρίτη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Μαζί του ήταν η διευθύντρια του Φόρουμ Catherine Naughton και ο υπεύθυνος για θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alejandro Moledo.

Στη Μαδρίτη ο κ. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με την Ισπανική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (CERMI) και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Luis Cayo Pérez Bueno , τον γεν. γραμματέα CERMI και αντιπρόεδρο ONCE Alberto Durán López, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και μέλος του EDF Anna Pelaez, τη διευθύντρια CERMI Pilar Villarino Villarino, τον εκτελεστικό διευθυντή της ONCE Javier Güemes Pedraza, καθώς και με τα διευθυντική στελέχη της ONCE (Ομοσπονδία Τυφλών) και του ONCE Foundation. Η αποστολή στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων με τις αντιπροσωπευτικότερες εθνικές ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία, στην έναρξη της θητείας του νέου Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη Μαδρίτη η αντιπροσωπεία του EDF συζήτησε για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα αυτή την περίοδο: τις σχέσεις του αναπηρικού κινήματος με το Ευρωκοινοβούλιο, την ανασύσταση της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία του Ευρωκοινοβουλίου, το πρόγραμμα Δράσης της Κομισιόν, τη νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2020- 2030 , την ενσωμάτωση νέων Οδηγιών στα εθνικά δίκαια, όπως είναι η ευρωπαϊκή Οδηγία για την Προσβασιμότητα, θέματα ισότητας, θέματα που αφορούν στις γυναίκες με αναπηρία, στους πρόσφυγες με αναπηρία κλπ.
Από τη Μαδρίτη ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης έδωσε συνέντευξη στον SERVIMEDIA του ομίλου κοινωνικών επιχειρήσεων της ONCE, στον οποίο εργάζονται δημοσιογράφοι με αναπηρία. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ισπανικό αναπηρικό κίνημα, που εκπροσωπείται από τη CERMI, με τη στήριξη της της ONCE και του ONCE Foundation είναι ένα από τους στυλοβάτες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, με πλούσια δράση και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε από την Ισπανία, πριν βρεθούμε με άλλες Συνομοσπονδίες, ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική, στην έναρξη της θητείας αυτού του Ευρωκοινοβουλίου και λίγο πριν την έναρξη εργασιών της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Φωτογραφίες και βίντεο στο facebook της ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Στη Μαδρίτη για τη νέα στρατηγική του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis