Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1699

Μήνυμα Ι. Βαρδακαστάνη στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΑμεΑ- «Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί μια Ευρώπη δίχως εμπόδια για όλα τα άτομα με αναπηρία»

Στο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της και πρόεδρο του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Μαζί ήταν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ Φωτεινή Ζαφειροπούλου και Χρήστος Κουκοβίνης.

Το φετινό συνέδριο ασχολείται μεταξύ άλλων με τα τα προκαταρκτικά πορίσματα της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2010-2020, καθώς και με τις προσδοκίες των αντιπροσώπων για την επόμενη δεκαετία. Ο κ. Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του Diversity Group της ΕΟΚΕ, παρουσίασε το σχέδιο γνωμοδότησης για την Ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ, καθώς είναι ο εισηγητής της.
Στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρία δεν είναι φιλόδοξοι. Γιατί δεν αποτελεί φιλοδοξία να ζητάς να σε μεταχειρίζονται όπως όλους. Αυτή είναι η ισότητα. Και πιστεύουμε βαθιά ότι η εποχή των δεσμεύσεων και των διακηρύξεων ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είναι αδήριτη ανάγκη να εξασφαλίσουμε απτά αποτελέσματα, βγαίνοντας από την δεκαετή οικονομική, κοινωνική και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρίση. Είναι ένα γεγονός συνδεδεμένο απευθείας με το μέλλον της Ευρώπης, καθώς εμείς σήμερα εκπροσωπούμε πάνω από 1 εκ. ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Το σύνθημα "δεν αφήνουμε κανέναν πίσω (live no one behind)" δεν πρέπει να μείνει σλόγκαν. Απευθυνόμενοι στη νέα ηγεσία της ΕΕ, λέμε "ας είμαστε φιλόδοξοι, ας κάνουμε την ΕΕ ένα μέρος ανοχής, όπου όλα τα άτομα με αναπηρία θα ζουν δίχως εμπόδια και όλοι όσοι έρχονται, πρόσφυγες, μετανάστες, επισκέπτες, θα απολαμβάνουν ψηφιακά, φυσικά, κοινωνικά περιβάλλοντα ισότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας"».
Φωτογραφίες στο fb της ΕΣΑμεΑ. #EDPD2019

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Μήνυμα Ι. Βαρδακαστάνη στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΑμεΑ- «Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί μια Ευρώπη δίχως εμπόδια για όλα τα άτομα με αναπηρία»
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis