Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1770

Στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ η γνωμοδότηση Βαρδακαστάνη για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία 2020-2030

Τη γνωμοδότηση της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) «Διαμορφώνοντας την Ατζέντα της ΕΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2020-2030» (Shaping the EU agenda for disability rights 2020-2030), παρουσίασε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ως εισηγητής (rapporteur) ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum (EDF) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 (Diversity Group), στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ.

Πρόκειται για μια σημαντική γνωμοδότηση καθώς ολοκληρώνεται η προηγούμενη Στρατηγική για την Αναπηρία και αυτή που έπεται θα αφορά στην υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ενώ θα περιλαμβάνει και την Ατζέντα για τους στόχους της Χιλιετίας του ΟΗΕ, όπου υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η γνωμοδότηση υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της ΕΟΚΕ και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι συστήνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τον σχεδιασμό της Ατζέντας 2020-2030.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση για τη γνωμοδότηση, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι με αυτή τη γνωμοδότηση η ΕΟΚΕ μπορεί να καθοδηγήσει τη συζήτηση και θα μπορεί να διασφαλίσει ότι η νέα Στρατηγική για την Αναπηρία θα βασισθεί στον δομημένο διάλογο με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία και άλλων οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. «Θα παλέψουμε να δοθεί στη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία θέση στην Κομισιόν, θα διεκδικήσουμε την οριζόντια ένταξη της αναπηρίας σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, θα απαιτήσουμε την παραγωγή καλύτερων στατιστικών δεικτών και δεδομένων σχετικά με την αναπηρία για την ισότητα των δεδομένων και για την υποστήριξη κοινών στόχων πολιτικής.

Η ώρα έχει φτάσει. Οι ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρία δεν θα δώσουν άλλη ευκαιρία. Από τα λόγια πρέπει να πάμε στα έργα».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Στην Ολομέλεια της ΕΟΚΕ η γνωμοδότηση Βαρδακαστάνη για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία 2020-2030
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis