Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 360

Κατεπείγον αίτημα για συμπερίληψη στην ΠΝΠ της παράτασης της ισχύς των αποφάσεων ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ και των επιδομάτων

Πρόβλεψη για παράταση στην ισχύ των αποφάσεων ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ κοκ., με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, που λήγουν αυτές τις ημέρες, ζητά η ΕΣΑμεΑ, από τον πρωθυπουργό, από το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια υπουργεία για τις Επιτροπές, ώστε, το γεγονός ότι αναστέλλονται οι συνεδριάσεις των Επιτροπών κρίσης αναπηρίας, όπως έχει πληροφορηθεί η ΕΣΑμεΑ, να μην οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να χάσουν τα επιδόματα και τις παροχές τους.

Η παράταση των αποφάσεων αυτών των Επιτροπών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για το διπλάσιο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι Επιτροπές, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και με τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις κρίσεων κατά την περίοδο επαναλειτουργίας τους.
Θα πρέπει η όποια απόφαση για την παράταση ισχύος των γνωματεύσεων να γίνει με «ισχυρό» τρόπο, δηλαδή, ή με Νόμο, ή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα ήδη θεσμοθετημένα επιδόματα/ παροχές.
Η αναστολή λειτουργείας των ΚΕΠΑ και των άλλων Επιτροπών κρίνεται θετική καθώς είναι στην κατεύθυνση προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Ταυτόχρονα η Πολιτεία οφείλει να μην αφήσει να γυρίσει μπούμερανγκ στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους, στερώντας τους τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή τους, με την πιθανή αναστολή των επιδομάτων/ παροχών που δικαιούνται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Κατεπείγον αίτημα για συμπερίληψη στην ΠΝΠ της παράτασης της ισχύς των αποφάσεων ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ και των επιδομάτων
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis