Αρ. Πρωτ.: 514

Ι. Βαρδακαστάνης στον Πρόεδρο του Ευρ. Κοινοβουλίου για τη στήριξη των ΑμεΑ από την κρίση του κορονοϊού

Επιστολή στον David-Maria Sassoli, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο πλαίσιο της επαγρύπνησης του EDF για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην ΕΕ μεσούσης της κρίσης του κορονοϊού.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τονίζει: «Εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο άτομα με αναπηρία ζουν σε ιδρύματα, όπου οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι τρομακτικές. Επίσης, τα μέλη μας έχουν γίνει μάρτυρες πρακτικών διακριτικής μεταχείρισης στη λεγόμενη "ταξινόμηση", αφήνοντας πολλά άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους χωρίς κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη. Πολλές υπηρεσίες υποστήριξης και περίθαλψης δεν είναι πλέον διαθέσιμες και ορισμένα μέτρα περιορισμού δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Και πάνω από όλα, εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το γεγονός ότι ορισμένες κυβερνήσεις δεν παρέχουν πληροφορίες έκτακτης ανάγκης με προσβάσιμα μέσα και μορφές».
Ο κ. Βαρδακαστάνης ζητά τη στήριξη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος στο ψήφισμα που θα συζητηθεί και θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο στις 16 και 17 Απριλίου, με τις συστάσεις για τη συμπερίληψη της διάστασης της αναπηρίας στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19.
Η επιστολή επισυνάπτεται. 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή