Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 525

Δημοσίευση αποτελεσμάτων Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους»

Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους. Ο Ρόλος των Κέντρων Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Αττικής». Εδώ μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της αξιολόγησης.

 

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του κτηρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Σεμινάριο απευθυνόταν σε στελέχη των Κέντρων Κοινότητας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, σε Α/βάθμιες και Β΄/βάθμιες Οργανώσεις του Αναπηρικού Κινήματος της χώρας και σε Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Σκοπός ήταν η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, ώστε να διαχειρίζονται και να ανταποκρίνονται εξατομικευμένα στα αιτήματα ενημέρωσης και υποστήριξης των εν λόγω ατόμων.

Με το πέρας του Σεμιναρίου στάλθηκε στους συμμετέχοντες ερωτηματολόγιο, με στόχο αφενός την ανάδειξη των αναγκών των Στελεχών που εργάζονται στα Κέντρα Κοινότητας και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και αφετέρου την ανάδειξη προτάσεων για τη συνολική βελτίωση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Στις προτάσεις που αναδεικνύονται ξεχωρίζουν οι εξής:

  • Άμεση έναρξη συνεργασίας της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» με τα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Αττικής στα οποία δεν έχει ξεκινήσει η παρουσία των στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ., προκειμένου να καλυφθεί το κενό των υποστηρικτικών υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.  
  • Σταθερή συνεργασία και μόνιμη παρουσία των στελεχών της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» σε όλα τα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Αττικής.
  • Επέκταση σταθερής συνεργασίας με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), τα Κέντρα Υγείας, αλλά και με άλλες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των στελεχών όλων των υπηρεσιών εντός των γεωγραφικών ορίων κάθε Δήμου, σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
  • Διοργάνωση ημερίδων σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενημερωτικές συναντήσεις με τα στελέχη των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης για το ρόλο της Ε.Σ.Α.μεΑ. αλλά για την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί».
  • Σχετικά με τη γενικότερη αξιολόγηση του σεμιναρίου αναφορικά με το χώρο διεξαγωγής, την οργάνωση, το περιεχόμενο, τη χρησιμότητα και το υλικό που διανεμήθηκε, οι συμμετέχοντες στην πλειοψηφία τους δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι και ικανοποιημένοι.
  • Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση η οποία περιλάμβανε τη ζωντανή μετάδοση και έδινε τη δυνατότητα ερωτήσεων του κοινού στους εισηγητές, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την ενεργό συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο από οποιονδήποτε, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει δια ζώσης, χαρακτηρίζεται, επίσης, πολύ ικανοποιητική και ικανοποιητική από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Από τα συμπεράσματα:

Σχετικά με την ενότητα «Ο Ρόλος των Κέντρων Κοινότητας, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων», η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θεωρεί πάρα πολύ χρήσιμη τη συγκεκριμένη ενότητα με βάση τις εργασιακές τους ανάγκες, ενώ για το αν το θέμα της ενότητας αναπτύχθηκε επαρκώς, απαντούν πολύ και αρκετά. Οι συμμετέχοντες τονίζουν την αναγκαιότητα κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων να δίνεται έμφαση περισσότερο σε πρακτικά ζητήματα επίλυσης/αντιμετώπισης περιπτώσεων/προβλημάτων και λιγότερο στη θεωρητική προσέγγιση του ρόλου των κέντρων κοινότητας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Δημοσίευση αποτελεσμάτων Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους»
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis