Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 592

Η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Μεταφορών για τη δωρεάν διέλευση των ΑμεΑ από τα διόδια

Επιστολή για το θέμα των διοδίων και της δωρεάν διέλευσης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Μεταφορών.

Όπως έχει ανακοινωθεί, από τις 11 Μαΐου αλλάζει ο τρόπος δωρεάν διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια που διαχειρίζεται η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός και η διέλευση θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη της ηλεκτρονικής κάρτας ΑμεΑ που εκδίδεται από τις συγκεκριμένες οδούς.
Η εν λόγω ανακοίνωση έχει επιφέρει αναστάτωση στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι χρήστες των σταθμών διοδίων των συγκεκριμένων αυτοκινητόδρομων λόγω της δυσκολίας τους να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες για να προμηθευτούν τη συγκεκριμένη κάρτα εν μέσω κορονοϊού.
Ως εκ τούτου η ΕΣΑμεΑ ζητά να μην ισχύσει η εν λόγω χρονική προθεσμία και να δοθεί τρίμηνη παράταση για την εφαρμογή αυτής της οδηγίας, μέχρι να ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση με την πανδημία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Ε.Σ.Α.μεΑ. επισημαίνει την πάγια θέση της, ώστε να δοθεί θεσμική λύση στην προβληματική έως και σήμερα εφαρμογή του μέτρου της απαλλαγής των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας χωρίς εξαιρέσεις.
Είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί διάταξη νόμου με την οποία θα επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, με τρόπο ενιαίο και κοινά αποδεκτό από τις εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας (Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Ιονία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αυτοκινητόδρομος Μωρέας, Αττική Οδός, Γέφυρα Α.Ε., Εγνατία Οδός κ.λπ.) λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αναγκάζονται να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ιδιωτικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, λόγω της απουσίας προσβάσιμου μεταφορικού δικτύου στην πλειοψηφία των ελληνικών πόλεων.
Αυτό κρίνεται απαραίτητο, λόγω του ότι θα συμπληρώσει τα κενά του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, τα οποία επικαλείται κατά καιρούς η κάθε ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης διοδίων και εκδίδει ηλεκτρονική κάρτα, η οποία ισχύει μόνο για τα διόδια που ανήκουν στη διαχείρισή της, δημιουργώντας σύγχυση και πρόσθετη ταλαιπωρία στους δικαιούχους αυτής.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Μεταφορών για τη δωρεάν διέλευση των ΑμεΑ από τα διόδια
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis