Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 783

Μήνυμα της ΕΣΑμεΑ από την Ξάνθη: Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα!

Επίσκεψη- αυτοψία στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ υπό τον γ. γραμματέα της Γιάννη Λυμβαίο, την Τρίτη 9 Ιουνίου, για να διαπιστωθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα της έξωσης οικογένειας λόγω παιδιού με αυτισμού. Στις επισκέψεις συμμετείχαν η πρόεδρος του ΚΚΠ ΑΜΘ Αναστασία Τζαμπασλή, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ Σ. Κρεμύδας,, η γ.γ. Δ. Μαμαλιά, η Οργ. Γραμματέας Γ. Νότα, η πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης Δ. Κωτσάκη, η πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης Ρ. Μπαγιατοπούλου και ο πρόεδρος της Π.Ε Τυφλών Θράκης Ε. Μπόζ. Επίσης επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην περιοχή και ο ο γ. γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτης Υπήρξαν διασαφηνίσεις ότι δεν τίθεται θέμα έξωση της οικογένειας του εφήβου με αυτισμό.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο ΕΕΕΕΚ Γενησέας Αβδήρων Ξάνθης οπού υπήρξε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Ψωμακέλλη και την οικογένεια Ευαγγέλου, όπου τονίστηκε ότι είναι ικανοποιητικές οι σχολικές συνθήκες και στη συνέχεια η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη.
Ο κ. Λυμβαίος τόνισε στον δήμαρχο τα εξής:
• Οφείλει να παίξει τον ρόλο που του ορίζει ο ν.4488/17, όπου ο δήμαρχος είναι το σημείο αναφοράς για την παρακολούθηση της τήρησης των όρων που προβλέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία της περιοχής.
• Χρειάζεται άμεσα να υποστηριχθεί ψυχοκοινωνικά η οικογένεια όπως και κάθε άτομο με αναπηρία και οικογένειες.
• Αποτελεί άμεση ανάγκη η δημιουργία ΚΔΑΠμεΑ στο δήμο και γενικά προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και η δημιουργία δομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Τέλος ο κ. Λυμβαίος επανάφερε το θέμα της άμεσης μεταστέγασης του ΕΕΕΕΚ Γενησέας σε νέο κτίριο, όπως είχε συμφωνηθεί πριν από τέσσερα χρόνια σε άλλη επίσκεψη της ΕΣΑμεΑ.
Η ΕΣΑμεΑ από την Ξάνθη έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη: τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα, υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται και ότι θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση, ο στιγματισμός και η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία αλλά και ο διασυρμός της ευρύτερης περιοχής.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Μήνυμα της ΕΣΑμεΑ από την Ξάνθη: Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis