Αρ. Πρωτ.: 965

Άμεσες αλλαγές στην Πρόσκληση για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ!

Την άμεση διόρθωση της Πρόσκλησης για τα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από το υπουργείο Εργασίας. Στη συγκεκριμένη Πρόσκληση, που δημοσιεύθηκε χθες από την ΕΕΤΑΑ, αναφέρεται ότι τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δράση με περισσότερες της μιας οκτάωρης βάρδιας (βλ. σελίδα 16).

Για την Ε.Σ.Α.μεΑ. η συγκεκριμένη πρόβλεψη οδηγεί σε νέους αποκλεισμούς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, εάν ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεν μπορεί να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες και η λειτουργία διπλής βάρδιας από τη δική τους πλευρά συνιστά λύση ανάγκης.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε ζητήσει να συμμετάσχει στη διαβούλευση για την κατάρτιση της σχετικής ΚΥΑ και Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, δυστυχώς όμως αυτό δεν λήφθηκε υπόψη με αποτέλεσμα τη συμπερίληψη της προαναφερθείσας πρόβλεψης, η οποία αγνοεί τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους επί τη βάσει του υφιστάμενου αριθμού των ΚΔΑΠ ΜΕΑ στη χώρα.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή