Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 990

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τους Ν. Καραλή, πρόεδρο Περ. Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, στελέχη του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Αρκαδίας και το στέλεχος της ΕΣΑμεΑ Ευαγ. Καλλιμάνη, είχαν συνάντηση την Πέμπτη 23 Ιουλίου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη. Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορά στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της που μία από τις πρώτες ενέργειες του περιφερειάρχη ήταν η αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο κτίριο της Περιφέρειας.
Ο κ. Βαρδακαστάνης έθεσε το αίτημα να δημιουργηθεί Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Πελοποννήσου υπό την ευθύνη και την εποπτεία της Περιφέρειας, στο οποίο να ενταχθούν τα ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) καθώς και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, αποσπώμενα από τα νοσοκομεία. Αυτό αποτελεί πάγια θέση της ΕΣΑμεΑ και του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινωνική και πολιτική και όχι από ιατρική σκοπιά.
Στη συνάντηση συζήτησαν ακόμη για την Πελοπόννησο ως φιλική προς τα άτομα με αναπηρία, ντόπιους και τουρίστες και τονίστηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητηθούν πόροι από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, το τρέχον και το μελλοντικό.
Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη για δομές στήριξης ατόμων με βαριά αναπηρία και επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η προκήρυξη της Περιφέρειας για 17 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Πελοπόννησο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω στενή συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ και την Περιφ. Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου.
Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η στόχευση της υπ' αυτόν περιφερειακής αρχής είναι να δίνεται δυνατότητα πρόσβασης των ΑμεΑ σε όλα τα κτήρια της Περιφέρειας -στόχος που, όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis