Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1050

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιτέλους πάρτε μέτρα προστασίας εδώ και τώρα για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τους εκπαιδευτικούς που προστατεύουν ΑμεΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε για άλλη μια φορά η ΕΣΑμεΑ προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας με σαφή και έντονο τρόπο την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των εκπαιδευτικών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των εκπαιδευτικών που προστατεύουν ΑμεΑ.


Η ΕΣΑμεΑ με σειρά επιστολών έχει μεταφέρει τις έντονες, δίκαιες και αιτιολογημένες διαμαρτυρίες που έχει δεχτεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα από ολόκληρη την Ελλάδα, από συλλόγους, εκπαιδευτικούς φορείς, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και από εκπαιδευτικούς που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από τη διαπίστωση της χαμηλής μοριοδότησης που λαμβάνουν στο νέο σύστημα προσλήψεων, που δεν μπορούν να διοριστούν κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Αυτό το νέο σύστημα προσλήψεων που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε συνδυασμό με την υποχρέωση των νεοδιοριζόμενων να υπηρετήσουν για 2 χρόνια στην οργανική τους θέση, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019, έχει φέρει σε απόγνωση τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τους εκπαιδευτικούς που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.
Το υπουργείο Παιδείας δείχνοντας το πιο σκληρό του πρόσωπο καταργεί, με την 104627/ΓΔ5 υπουργική απόφαση, όλα τα κοινωνικά κριτήρια που αφορούσαν στην τοποθέτηση των αναπληρωτών στα σχολεία, χωρίς να εξαιρεί ούτε τους εκπαιδευτικούς με μεσογειακή αναιμία και σκλήρυνση κατά πλάκας ούτε τους γονείς με ανάπηρο τέκνο οι οποίοι είχαν προτεραιότητα στην τοποθέτηση.
Παραμερίζει την προηγούμενη ευεργετική γι΄ αυτές τις κατηγορίες εκπαιδευτικών νομοθεσία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των εκπαιδευτικών αυτών σε άμεση πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με την επιστολή της η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί από την υπουργό Παιδείας να προβλεφθεί έστω και τώρα ρύθμιση ώστε κατά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ΕΕΠ και ΕΒΠ με αναπηρία ή χρόνια πάθηση όσων προστατεύουν άτομο με αναπηρία σε σχολική μονάδα, να λαμβάνεται υπόψη και ο τόπος κατοικίας τους καθώς και να μην τοποθετούνται σε πολλαπλές σχολικές μονάδες, λόγω δυσκολιών μετακίνησης που μπορεί να αντιμετωπίζουν και επιβάρυνση της υγείας τους.
Επίσης η ΕΣΑμεΑ ζητά να μην ισχύσει ο χρονικός περιορισμός της παρ. 5 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 για απόσπαση ή μετάθεση σε εκπαιδευτικούς ΕΕΠ και ΕΒΠ με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και σε όσους προστατεύουν άτομο με βαριά αναπηρία.
Τέλος, όσον αφορά στη διαδικασία τοποθέτησης, θα πρέπει οι νεοδιόριστοι αλλά και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΕΠ και ΕΒΠ με αναπηρία, χρόνια πάθηση και όσοι προστατεύουν άτομο με αναπηρία να έχουν προτεραιότητα στην τοποθέτηση στο νομό όπου θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιτέλους πάρτε μέτρα προστασίας εδώ και τώρα για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τους εκπαιδευτικούς που προστατεύουν ΑμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis