Αρ. Πρωτ.: 1154

Στην κινητοποίηση του ΠΑΣΠΑΜΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 22 Σεπτέμβρη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ), για τις τεράστιες ελλείψεις σε αίμα, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

«Βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας το αναπηρικό κίνημα της χώρας, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα του ΠΑΣΠΑΜΑ, ιδρυτικό μέλος της ΕΣΑμΕΑ, που έχει δώσει στο αναπηρικό κίνημα ιστορικά στελέχη. Είναι αδιανόητο να βρίσκονται εδώ έξω από το υπουργείο Υγείας συνάδελφοι με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, που ανήκουν στις ευπαθέστερες ομάδες, εν μέσω κορωνοϊού και να μην έχει ευαισθητοποιηθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για άμεση συνάντηση μαζί τους. Καλούμε τον υπουργό Υγείας άμεσα να ορίσει συνάντηση. Η πρόεδρος του ΠΑΣΠΑΜΑ εξήγησε ήδη το πλαίσιο των αιτημάτων. Αυτές τις ημέρες είναι ύψιστη υποχρέωση να εξασφαλίζεται και η επάρκεια αίματος και η διαφάνεια γύρω από το αίμα».
Τελικώς αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Β. Κοντοζαμάνη.
Φωτογραφίες και βίντεο στο fb της ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή