Αρ. Πρωτ.: 1274

Συνάντηση με την ηγεσία του ΤΕΕ

Συνάντηση με την ηγεσία του ΤΕΕ, τον κ. Γ. Στασινό, Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και τον κ. Ν. Μήλη, Πρόεδρο Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, είχαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μαζί με τις κ. Χρ. Σαμαρά, στέλεχος ΕΣΑμεΑ και Μ. Χριστοφή, εμπειρογνώμονα Προσβασιμότητας, συνεργάτη ΕΣΑμεΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την πρόσκληση για υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη στενής συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προώθηση των αρχών του Καθολικού Σχεδιασμού και της προσβασιμότητας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, η εκπαίδευση του τεχνικού κόσμου σε θέματα προσβασιμότητας και αναπηρίας, η ανάπτυξη και συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικών με την προσβασιμότητα υποδομών κ.λπ.
Σε επιστολή που παρέδωσε ο κ. Βαρδακαστάνης, αναφέρεται ότι, ότι δεδομένης της πολυμορφικότητας της αναπηρίας η άρτια τεχνική γνώση θεμάτων όπως η προσβασιμότητα δεν αρκεί για την επίτευξη περιβαλλόντων χωρίς αποκλεισμούς αν δεν συμπορεύεται με τη βιωματική γνώση και εμπειρία των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.
Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων σε τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το ΤΕΕ σχετικά με την προώθηση της προσβασιμότητας και του καθολικού σχεδιασμού και την ανάπτυξη από κοινού εργαλείων που θα απευθύνονται στον τεχνικό κόσμο της χώρας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή