Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1604

Άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο εμβόλιο κατά του COVID-19

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με το μείζον θέμα του εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος από τον κορονοϊό.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στα άτομα με αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον, όπως είναι οι μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους, ο εμβολιασμός στο σπίτι ατόμων με αναπηρία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον. Είναι δεδομένο ότι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις (νεφροπαθείς, σε ανοσοκαταστολή, καρκινοπαθείς, διαβητικοί κλπ.) έχουν ήδη προβλεφθεί στην προτεραιοποίηση.
Η εκστρατεία του αναπηρικού κινήματος είναι παγκόσμια: τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι η πλειοψηφία των θυμάτων του κορωνοϊού, ζώντας σε ιδρύματα ή μόνοι τους- το παράδειγμα της Καβάλας είναι μία μαρτυρική απόδειξη αυτού του γεγονότος.
Ταυτόχρονα η ΕΣΑμεΑ ζητά από την Πολιτεία να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης: είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες οργανωμένα για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό, έτσι ώστε η απόφασή τους να μην επηρεαστεί από συνωμοσιολογίες, fake news ή από εκστρατείες παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.
Τέλος η ΕΣΑμεΑ προτείνει να υπάρξει οργανωμένη συνεργασία κράτους και ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα οργανωμένη εκστρατεία σε όλη τη χώρα. «Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να αποφασίσουν έχοντας τη σωστή πληροφόρηση στη διάθεση τους».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο εμβόλιο κατά του COVID-19
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis