Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1621

Να ενταθούν εδώ και τώρα τα μέτρα στις κλειστές δομές των ατόμων με αναπηρία!

Η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας την Πολιτεία και όλες τις αρχές (Πρόνοιας, της Εκκλησίας, ιδιωτικοί, μη κερδοσκοπικοί, δημόσιοι) να εντείνουν τα μέτρα τώρα, για να προστατέψουν τα άτομα με αναπηρία που ζουν σε δομές κλειστής φροντίδας από την πανδημία.

Παρά τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και έχουν οδηγήσει στην πλήρη απομόνωση εδώ και μήνες τα άτομα που διαμένουν εκεί, συνεχώς έχουμε αύξηση κρουσμάτων σε γηροκομεία και κλειστές δομές ατόμων με αναπηρία. Τα τελευταία κρούσματα σε Λαμία και Πάτρα πρέπει να θορυβήσουν τους αρμόδιους, για να μη φτάσει η Ελλάδα στο σημείο να θρηνήσει θύματα όπως στην Ιταλία ή στο Βέλγιο, όπου χάθηκαν χιλιάδες ζωές ατόμων με αναπηρία σε ιδρύματα και ηλικιωμένων σε γηροκομεία. Τα τελευταία κρούσματα έρχονται να προστεθούν σε αυτά του Αγίου Παντελεήμονα στην Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα αλλά και σε αρκετές άλλες δομές σε όλη τη χώρα.
Ο ΕΟΔΥ και τα κλιμάκιά του πρέπει να θέσουν τις δομές αυτές κάτω από την προστασία τους, διενεργώντας συχνότερα τεστ στους εργαζομένους, και φροντίζοντας να τηρούνται αυστηρό όλα τα πρωτόκολλά. Η ευθύνη ανήκει αρχικά σε αυτούς που έχουν την ευθύνη διοίκησης των αυτών των δομών και πρέπει πρώτοι να προστρέξουν να προστατέψουν τους διαμένοντες σε αυτές.
Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, τον Μάρτιο του 2020, η ΕΣΑμεΑ ζητά μέτρα προστασίας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που ζουν σε κλειστές δομές. Από την άνοιξη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορονοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους», ώστε η πανδημία να μην εντείνει τις ανισότητες και να μην δημιουργήσει νέες απειλές στη βάση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Να ενταθούν εδώ και τώρα τα μέτρα στις κλειστές δομές των ατόμων με αναπηρία!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis