Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 186

Στη Βουλή για θέματα ενημέρωσης και ΜΜΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην ακρόαση των φορέων επί του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καταθέτοντας τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα με αναπηρία, καθώς το μέρος του περιεχομένου του σχετίζεται με το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ενημέρωση. Ζήτησε μάλιστα από την Επιτροπή να πρωτοπορήσει και να κινηθεί και πέρα από την Οδηγία της ΕΕ. Από τα σημαντικότερα ζητήματα του νομοσχεδίου ο κ. Βαρδακαστάνης προκρίνει τα θέματα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ- ΜΠΕ, για τα οποία τόνισε ότι πρέπει να γίνουν «η ναυαρχίδα της προσβάσιμης ενημέρωσης στη χώρα». Ειδικά για την ΕΡΤ επεσήμανε ότι υπάρχει έλλειμα στοχευμένης ενημέρωσης σχετικά με την αναπηρία, και πρότεινε τη δημιουργία μαγκαζίνο με τη συνεισφορά του ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, μετά και το θετικό παράδειγμα της εκπομπής της ΕΣΑμεΑ στο κανάλι της Βουλής.
Επίσης επεσήμανε τα θέματα του άρθρου 10 του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί μια επιτροπή στο ΕΣΡ που θα ελέγχει το πώς προβάλλεται η αναπηρία στα ΜΜΕ, αν τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας κλπ.
Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 41 και ζήτησε επέκταση των ωρών διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα και προσβάσιμου περιεχομένου.
«Η χώρα μπορεί να πρωτοπορήσει, χρειάζεται ισχυρή νομοθεσία, αποφασιστικότητα και βούληση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Στη Βουλή για θέματα ενημέρωσης και ΜΜΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis