Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 283

Επιτέλους δώστε λύση στο θέμα των διοδίων για τα αναπηρικά ΙΧ

Ανοιχτή επιστολή για οριστική, θεσμοθετημένη λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών αναπηρικών οχημάτων που διέρχονται από τα διόδια όλης της χώρας απευθύνει η ΕΣΑμεΑ, καταρχάς προς το υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια σε όλους τους αρμοδίους.

Στην επιστολή με αφορμή το κρίσιμο θέμα της διέλευσης των οχημάτων ατόμων με αναπηρία από τα διόδια των αυτοκινητόδρομων της χώρας, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο άρθρο 212 στο σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή με θέμα: «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές» η ΕΣΑμεΑ υποστηρίζει τα εξής:

Η καθιέρωση του ενιαίου e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση της ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας, με ενιαίο τρόπο και χωρίς την υποχρεωτική παρουσία του ατόμου με αναπηρία σε αυτά, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και διασφαλίζοντας την ισότιμη κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία και την αξιοπρέπειά αυτών απαλλάσσοντάς τους από καθημερινές διενέξεις με τα στελέχη των παραχωρησιούχων στους σταθμούς των διοδίων.

Επιπροσθέτως, για να προλάβει εξελίξεις σε λάθος κατεύθυνση, η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο να επιτραπεί σε κάθε εταιρεία εκμετάλλευσης να εφαρμόζει τη δική της πολιτική σχετικά με τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία και να μην υπάρχει ενιαία ρύθμιση από το κράτος. Η έξοδος από την οικονομική και υγειονομική κρίση επιβάλλει τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, στην οποία τα άτομα με αναπηρία θα αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία κατά τρόπο θεσμικό και αδιαμφισβήτητο.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Επιτέλους δώστε λύση στο θέμα των διοδίων για τα αναπηρικά ΙΧ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis