Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 518

Στην Τρίπολη ο Ι. Βαρδακαστάνης για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία

Συνάντηση πραγματοποιήσαν τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής. Θέμα της συζήτησης ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι «τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στην ένταξη νέων ανθρώπων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, είτε κάνοντας τη δική τους δουλειά, είτε για να εκπαιδευτούν». Σύντομα θα γίνουν προτάσεις από την Ομοσπονδία για ένταξη προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ ενώ θέλησε να τονίσει τα εξής ... «Το υποσχέθηκα στον Πρόεδρο και θα το δείτε και στην πράξη. Θέλουμε να είμαστε η πρωτοπόρος Περιφέρεια στην υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και σας υπόσχομαι ότι αυτό θα γίνει πράξη». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τη διαχειριστική αρχή για τις προσπάθειες που κάνει και αφορούν την προώθηση τέτοιων ενεργειών «που δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη».
Το λόγο πήρε ο κ. Βαρδακαστάνης και είπε: «Πιστεύουμε βαθιά ότι αυτό το έργο, τα επόμενα 3 χρόνια θα δημιουργήσει μία άλλη κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες στην Πελοπόννησο [...] και σε κάθε σπίτι που έχει άτομο με αναπηρία και χρόνια πάθηση. Αυτό θα οφείλεται στην πολιτική βούληση του περιφερειάρχη και στην τεχνοκρατική επάρκεια της διαχειριστικής αρχής υπό τον Αντώνη Ψαράκη και στη μεγάλη κινητικότητα και δράση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των ατόμων με αναπηρία υπό τον Νίκο Καραλή». Τέλος, απευθύνθηκε προς όλους λέγοντας ότι θα εργαστούν αδιάκοπα και με διαφάνεια σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των πόρων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία όλης της Περιφέρειας ενώ θέλησε να περάσει και το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι «η αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας είναι παντού».
Τέλος, μίλησε ο κύριος Καραλής ο οποίος είπε ότι «χάρη στο ΕΣΠΑ όλος ο κόσμος της Πελοποννήσου θα ευαισθητοποιηθεί σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρίες. Με τη βοήθεια του περιφερειάρχη και του Προέδρου όλα θα έχουν θετική έκβαση».
Λίγο αργότερα ο κ. Βαρδακαστάνης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, όπου συμφωνήθηκε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ.
Φωτογραφίες στο fb της ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Στην Τρίπολη ο Ι. Βαρδακαστάνης για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis