Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 883

Δράσεις ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση εργαζομένων με αναπηρία της Τράπεζας Πειραιώς

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) είχαν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης και το μέλος της Ε.Γ της ΕΣΑμεΑ Βασίλης Κούτσιανος, σχετικά με παρεμβάσεις που παρατηρούνται τελευταία από πλευράς Πειραιώς, να εξωθεί εργαζόμενους με αναπηρία σε παραιτήσεις, την Παρασκευή 9 Ιουλίου στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ. Από τον Σύλλογο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ Μανώλης Μπεμπένης και ο γ.γ. του ΣΕΥΤΠΕ Ισίδωρος Γοίλιας.

Οι εκπρόσωποι tου ΣΕΥΤΠΕ περιέγραψαν αντιδεοντολογικές πρακτικές απαξίωσης εργαζομένων με αναπηρία στην Τράπεζα Πειραιώς, που στόχο έχουν την με κάθε τρόπο εξώθησή τους στην ... «οικειοθελή» έξοδο.
Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τις συγκεκριμένες πρακτικές kai αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιστροφή αυτής της εικόνας και την αποτελεσματική προστασία των ατόμων με αναπηρία. Θα παρέμβει ουσιαστικά ώστε να πάψει η απάνθρωπη και άνιση μεταχείριση των εν λόγω εργαζομένων.

seytpe
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΣΕΥΤΠΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Α.μεΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
στο πλαίσιο των διαρκών παρεμβάσεων μας απέναντι σε αντιδεοντολογικές πρακτικές απαξίωσης συναδέλφων μας, που στόχο έχουν την με κάθε τρόπο εξώθησή τους στην ... «οικειοθελή» έξοδο και φθάνουν στο σημείο, χωρίς κανένα απολύτως ηθικό φραγμό, να θέτουν στο στόχαστρο ακόμη και εργαζόμενους ΑΜΕΑ, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) κο. Βαρδακαστάνη και το Μέλος της Ε.Γ της Συνομοσπονδίας κο. Κούτσιανο.
Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας, αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά από το Σύλλογό μας, εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους για τις συγκεκριμένες πρακτικές και αντίστοιχα για τους εμπνευστές τους και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιστροφή αυτής της εικόνας και την αποτελεσματική προστασία των ατόμων με αναπηρία.
Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε ουσιαστικά, προκειμένου να σταματήσουμε στην πράξη τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές που όχι μόνο στρέφονται σε βάρος εργαζομένων με ειδικές δεξιότητες, αλλά ευρύτερα σε βάρος συναδέλφων μας προκειμένου να υλοποιηθεί με κάθε μέσο ο βάρβαρος και αντεργατικός σχεδιασμός απομείωσης προσωπικού.
Κλείνοντας, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ΑΜΕΑ να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σύλλογό μας, ώστε να περιφρουρήσουμε στην πράξη τα δικαιώματά τους.
Ο ΣΕΥΤΠΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Δράσεις ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση εργαζομένων με αναπηρία της Τράπεζας Πειραιώς
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis