Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1183

Πράξη: «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’»

Έναρξη Συναντήσεων για το Πακέτο Εργασίας 1 – Τρίπολη 24/09/2021
Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της ΕΣΑμεΑ αναφορικά με την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τον Μάιο του 2021 υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 'ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ'», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

lllogo

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη τους στην αγορά εργασίας. Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στα Στελέχη των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκος Καραλής μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, η υπεύθυνη Έργου κα Ευαγγελία Καλλιμάνη, καθώς και τα στελέχη της Ομάδας Έργου κ.κ. Ειρήνη Τσαλουχίδου και Μαρία Σίδερη βρέθηκαν στην Τρίπολη στις 24 Σεπτεμβρίου και συναντήθηκαν με τον κ. Ιωάννη Τρουπή, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και τον κ. Παναγιώτη Μαντά, υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Στη διάρκεια της συνάντησης οι παριστάμενοι παρουσίασαν τις επερχόμενες δράσεις της Πράξης και δεσμεύτηκαν από κοινού για αλληλέγγυα συνεργασία στο πλαίσιο της γενικότερης ευαισθητοποίησης του κοινού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η Ομάδα επισκέφθηκε επίσης τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και συναντήθηκε με την κα Δήμητρα Παπούλια, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και με τα στελέχη της Επιτελικής Δομής της Περιφέρειας, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δράση του «Αγησίλαου» στην Πελοπόννησο, και συμφώνησαν στην προώθηση και υποστήριξη όλων των ενεργειών της Πράξης.

Στο ίδιο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την κ. Παναγιώτα - Μαρία Καραλέκα, προϊσταμένη της Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης και τα στελέχη των Υπηρεσιών της, αλλά και με τον περιφερειακό Διευθυντή Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Οικονομόπουλο και την εκπαιδευτικό κα Αγγελική-Μαρία Κοσμοπούλου.

1bb   2bb  3bb  4bb

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Πράξη: «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’»
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis