Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1721

Νέες συμβάσεις για ΣΥΔ - αγώνας να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα

Με το υπ' αριθμ. πρωτ: ΔΑ2/ΜΚΦ34/οικ.32890/15.12.2021 έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με θέμα: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης με Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες – Νέο Συμβατικό Πλαίσιο», καλούνται από σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς που λειτουργούν Σ.Υ.Δ., είτε είναι ήδη συμβεβλημένοι, είτε επιθυμούν να συμβληθούν με τον Οργανισμό για πρώτη φορά, για την υποβολή της σχετικής αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη σύναψη της νέας σύμβασης, μετά τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Η αποστολή του φυσικού αρχείου από τους ενδιαφερόμενους φορείς στην κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών.
Για την πληρέστερη πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων φορέων που λειτουργούν Σ.Υ.Δ. αναφορικά με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες που τίθενται, επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Υπενθυμίζεται ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις των Σ.Υ.Δ. με τον Οργανισμό έχουν παραταθεί ως προς τη διάρκειά τους έως 31/12/2021 (βάσει του άρθρου 23 του Ν.4839/2021.
Περαιτέρω, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ενημερώνει ότι το υπουργείο Εργασίας, στη ρυθμιστική αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι Στέγες, έχει ήδη προβεί σε δήλωση ανάληψης της υποχρέωσης χρηματοδότησης και για τις νέες συμβάσεις που αναμένεται να συναφθούν.
Ο αγώνας των οργανώσεων του αναπηρικού κινήματος θα συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, προκειμένου ο θεσμός των Σ.Υ.Δ. να αναπτυχθεί, η παρουσία τους να εδραιωθεί σε όλη την Ελλάδα, οι Στέγες να διαδραματίσουν τον ρόλο που τους αναλογεί στην πολυπόθητη αποϊδρυματοποίηση, την οποία μεν ευαγγελίζεται η ελληνική Πολιτεία τα τελευταία χρόνια, προωθεί δε υιοθετώντας ένα μοντέλο που κατ' εξακολούθηση αποτυγχάνει.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Νέες συμβάσεις για ΣΥΔ - αγώνας να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis