Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 308

Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τους αμάχους με αναπηρία στην Ουκρανία

Με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η ΕΣΑμεΑ και οι εταίροι της σε Ευρώπη και παγκοσμίως συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να αναλάβουν ΕΕ και κράτη μέλη αλλά και όλα τα δημοκρατικά έθνη τις ευθύνες τους να διασφαλίσουν επειγόντως την προστασία και την ασφάλεια όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, Ουκρανών, Ελλήνων ομογενών και όλων των αμάχων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με τις ιδιότητές του ως πρόεδρος του European Disability Forum και της International Disability Alliance, κατάφερε να συνομιλήσει διαδικτυακά με την ηγεσία της αντίστοιχης συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία της Ουκρανίας (NAPD). Άκουσε για άτομα με αναπηρία σε πόλεις που βομβαρδίζονται, που δεν μπορούν να φτάσουν σε απρόσιτα καταφύγια, δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ιατρική υποστήριξη. Ο πρόεδρος του EDF διαβεβαίωσε το NADP ότι το αναπηρικό κίνημα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τις εκκλήσεις τους για επείγουσα βοήθεια. Σήμερα δημοσιεύουμε και στα ελληνικά την έκκληση του ουκρανικού αναπηρικού κινήματος.

 dt1

Εικόνα 1 Φωτογραφία Ν. Υποφάντη: Πρόσφυγες ΑμεΑ στα Πολωνο-ουκρανικά σύνορα

Ταυτόχρονα ο κ. Βαρδακαστάνης είχε συνάντηση με το Γραφείο της ΕΕ για την Πολιτική Προστασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, έπεται συνάντηση με υπηρεσίες του ΟΗΕ, για το θέμα θα συνεδριάσει η επιτροπή για τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία μέσα στις επόμενες μέρες – θα θέσει και εκεί το θέμα το EDF και η IDA.

Η υποστήριξη της ΕΕ στους πρόσφυγες τελεί υπό τη διαχείριση του Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και υπάρχει κάλεσμα για συνδρομή μέσω επιστολής από το EDFκαι πολλές οργανώσεις ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΑμεΑ. Η συνεργασία με την Inclusion Europe και το EASPD που εργάζονται για να υποστηρίξουν τα μέλη τους στην Ουκρανία είναι συνεχής, όπως και με τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες με αναπηρία που φτάνουν στα πολωνικά σύνορα.

Σήμερα η ΕΣΑμεΑ στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρος Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και σε όλα τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ώστε να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται για να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου με αναπηρία.

Μη χάσετε στην εκπομπή «Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ» που προβάλλεται το Σάββατο 15.30 στο Κανάλι της Βουλής: ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης μεταφέρει εικόνες του πολέμου και τις επιπτώσεις του στα άτομα με αναπηρία, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης εκφράζει την αλληλεγγύη του αναπηρικού κινήματος και τονίζει τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τους αμάχους με αναπηρία στην Ουκρανία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis