Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1220

Με θετικό πρόσημο έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του γενικού γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ. Βασίλη Κούτσιανου, του β΄ αντιπροέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γρ. Λεοντόπουλου και του υπουργού Κ. Σκρέκα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ο κ. Κούτσιανος παρέδωσε στον υπουργό επιστολή με αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, ζητώντας διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις για τα άτομα με αναπηρία και την επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των φορέων κοινωνικής φροντίδας.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της συνομοσπονδίας ανέφεραν την ανάγκη δημιουργίας πλατφόρμας στην οποία θα περιλαμβάνονται τα κτίρια που στεγάζουν την Ε.Σ.Α.μεΑ., τις Ομοσπονδίες της, τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μέλη της, τα κέντρα διημέρευσης που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.λ.π. που χρήζουν επιδότησης για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ενεργειακού κόστους.
Αναφέρθηκε, επίσης, η ανάγκη εξειδίκευσης μέτρων στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως αυτό που έχουν διαπιστώσει και από το υπουργείο είναι πως πράγματι μεγάλοι λογαριασμοί προέρχονται από φτωχά νοικοκυριά, πως γίνεται προσπάθεια υποστήριξης ειδικά των ατόμων με αναπηρία με την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και πως θα εξεταστεί η τιμολόγηση με μείωση της τιμής κιλοβατώρας για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Με θετικό πρόσημο έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis