Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2114

""Από τη σύσκεψη για το ν/σ της Ειδικής Αγωγής, με φορείς, εκπαιδευτικούς, γονείς" "

Σύσκεψη - διαβούλευση για το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε η ΕΣΑμεΑ με τους φορείς μέλη της, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και πολίτες που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Μαΐου στα γραφεία της στην Ηλιούπολη. Παρών ήταν επίσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Κώστας Λολίτσας του υπουργείου Παιδείας. Τη σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Σκοπός ήταν η διαμόρφωση μιας ενιαίας θέσης γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα, ώστε η Συνομοσπονδία να καταθέσει τις οριστικές προτάσεις της οργανωμένες και τεκμηριωμένες. Το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία δεν έχει ανάγκη από νομοθετήματα αλλά μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση.
 
Το νομοσχέδιο σχεδιάστηκε ερήμην της ΕΣΑμεΑ και του συνόλου των φορέων της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα υπενθυμίσουμε τον διαρκή αγώνα της ΕΣΑμεΑ να παρευρεθεί εκπρόσωπός της στην Επιτροπή που συστήθηκε για το σχεδιασμό και την αναμόρφωση της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία χωρίς επιτυχία. Το νομοσχέδιο αυτό σχεδιάστηκε για εμάς, ΧΩΡΙΣ εμάς. Το αποτέλεσμα ήταν ένα νομοσχέδιο - συρραφή διατάξεων και νομοθετημάτων που το μεγαλύτερο μέρος τους δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη και συνεπώς δεν έχουν αξιολογηθεί. Ακόμη χειρότερα, αυτό το νομοσχέδιο έρχεται σε ρητή αντίθεση με το άρθρο 24 «Εκπαίδευση» της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που κυρώθηκε από το σύνολο των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την ψήφιση του ν. 4074/2012. 
 
Στην ηλεκτρονική διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας για το νομοσχέδιο τα σχόλια πέφτουν βροχή, με πληθώρα ενστάσεων, ιδιαίτερα από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και από γονείς. Στις 29 Απριλίου η ΕΣΑμεΑ είχε αποστείλει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων υπόμνημα ως μία πρώτη παρέμβαση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, καταδεικνύοντας σειρά προβληματικών σημείων, ενώ σήμερα Τρίτη 6/5 παρενέβη και στην ηλεκτρονική διαβούλευση. 
 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν δεκάδες φορείς από τον χώρο της εκπαίδευσης και του αναπηρικού κινήματος, φορείς και μέλη της ΕΣΑμεΑ, εκπρόσωποι των Σχολικών Συμβούλων, των ΚΔΑΥ, από τα ΚΕΔΔΥ, από τον ΠΕΣΕΑ κ.α.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Από τη σύσκεψη για το ν/σ της Ειδικής Αγωγής, με φορείς, εκπαιδευτικούς, γονείς" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis