Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2155

""Eκατομμύρια Ευρωπαίοι με αναπηρία αποκλείονται από τις εκλογές. Kάλεσμα του EDF για την προσβασιμότητα των Ευρωεκλογών" "

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, European Disability Forum) αποδοκιμάζει το γεγονός ότι τα εκατομμύρια των ατόμων με αναπηρία αποκλείονται από το δικαίωμα ψήφου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει άμεσα ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τους κορυφαίους υποψηφίους των πολιτικών δυνάμεων να τρέχουν πανευρωπαϊκές εκστρατείες.
 
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, κάθε ψήφος μετράει και κάθε φωνή πρέπει να ακουστεί!
 
Το EDF καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη να άρουν έστω και τώρα τους περιορισμούς που εμποδίζουν τους πολίτες με αναπηρία να απολαμβάνουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με την εγγύηση των Συνθηκών της ΕΕ, του Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD). Καλούμε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι το δικαίωμα του εκλέγειν στις ευρωπαϊκές εκλογές που ορίζονται στις Συνθήκες εκτελείται για όλους τους πολίτες.
 
Περισσότερα από τα μισά εκλογικά κέντρα στην Ευρώπη ΔΕΝ είναι προσβάσιμα
 
Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) παρουσίασε τα κύρια ευρήματα έρευνας σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με το δικαίωμα της πολιτικής συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έρευνα, για την οποία ο FRA συνεργάστηκε με το EDF, επιβεβαιώνει ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια που δεν τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν το θεμελιώδες δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι: 
  • Μόνο 12 κράτη μέλη της ΕΕ από τα 28 διαθέτουν πρότυπο προσβασιμότητας για όλα τα εκλογικά τμήματα. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα πρότυπα επικεντρώνονται μόνο σε άτομα με φυσικές αναπηρίες, έτσι ώστε εξακολουθούν να αποκλείουν άλλα άτομα με άλλες αναπηρίες. 
  • Στα περισσότερα κράτη μέλη, οι επίσημες ιστοσελίδες που παρέχουν οδηγίες για την ψηφοφορία και πληροφορίες σχετικά με τους υποψηφίους δεν πληρούν τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα για την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο.
 
Προσβασιμότητα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ
 
Οι κορυφαίοι υποψήφιοι συμμετέχουν σε μια σειρά από ιστορικές τηλεοπτικές συζητήσεις. Αλλά χωρίς διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και υποτιτλισμό,  οι δύο πρώτες συζητήσεις που μεταδόθηκαν από την France24 στις 9 Απριλίου και στο Euronews στις 28 Απριλίου απέτυχαν να φθάσουν σε όλους τους Ευρωπαίους αφού απέκλεισαν τα εκατομμύρια των ατόμων με αναπηρία.
 
Είναι ζωτικής σημασίας τα επικείμενα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, που συμβάλλουν στην παροχή πληροφοριών στους ψηφοφόρους σε όλη την Ευρώπη σε μια στιγμή που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη και τους πολίτες της, να είναι προσιτά στους πολίτες με αναπηρία.
 
Περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά) στην ιστοσελίδα του EDF για την Εκστρατεία του EDF για τις Ευρωεκλογές.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Eκατομμύρια Ευρωπαίοι με αναπηρία αποκλείονται από τις εκλογές. Kάλεσμα του EDF για την προσβασιμότητα των Ευρωεκλογών" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis