Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2408

Ντροπή για τα ΚΕΠΑ! Από παράταση σε παράταση όσο τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους υποφέρουν αναίτια

Τις 4 έχουν φτάσει οι παρατάσεις της συνέχισης χορήγησης των συντάξεων αναπηρίας κατά την πολύμηνη αναμονή των αιτούντων, χωρίς υπαιτιότητά τους, για να εξεταστούν από τα ΚΕΠΑ, που λύθηκε μερικώς με την ψήφιση του άρθρου 66 του ν. 4144/2013. Η Ε.Σ.ΑμεΑ από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει ο χρόνος ισχύος της διάταξης να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2014, και το ζητά συνεχώς με επιστολές, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια.

Η Ε.ΣΑ.μεΑ. δεν εισακούστηκε ούτε μία φορά! Το αποτέλεσμα του στρεβλού σχεδιασμού οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΠΑ της χώρας αποτυπώνεται στις τεράστιες λίστες αναμονής των αιτούντων την πιστοποίηση και αξιολόγηση της αναπηρίας τους, επιφέροντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα στη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους.
 
Μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της Ε.Σ.ΑμεΑ. παρατάθηκε εκ νέου  η ισχύς του άρθρου 66 του ν. 4144/2013 με τη ψήφιση του άρθρου 16 του ν. 4224/2013, η οποία και πάλι είχε καταληκτική ισχύ τον Οκτώβριο του 2013. Ακολούθησε κατάθεση νέας τροπολογίας όπου ψηφίστηκε το άρθρο 8 του ν. 4237/2014, με το οποίο συμπληρώθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 66 και παρατάθηκε η ισχύς του έως και την 30η Απριλίου 2014.  
 
Αυτή τη στιγμή μετά τη λήξη ισχύος και της τελευταίας παράτασης, όπου προστέθηκε η συνέχιση χορήγησης για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι αιτούντες την επαναχορήγηση της σύνταξής τους ή των επιδομάτων αναπηρίας ή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης βρίσκονται σε δυσμενή θέση και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις ανάγκες βιοπορισμού τους.
 
Το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται άλλη μια φορά στη δεινή θέση να ζητήσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ παράταση για τη χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης, των επιδομάτων αναπηρίας και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι αιτούντες μέχρι επιτέλους να εξομαλυνθεί το σύστημα των ΚΕΠΑ. 
 
Ζητάμε άμεση ικανοποίηση του καθολικού αιτήματος του αναπηρικού κινήματος ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και αξιοπρέπειας της Πολιτείας απέναντι στους πιο φτωχούς πολίτες της.
 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ντροπή για τα ΚΕΠΑ! Από παράταση σε παράταση όσο τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους υποφέρουν αναίτια
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis