Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2478

Συνάντηση με Ε. Χριστοφιλοπούλου για θέματα εργασίας των ΑμεΑ - Ι. Βαρδακαστάνης: Η Ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής Αναπηρίας

Συνάντηση με την κ. Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης είχε σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, απαρτιζόμενη από τον αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Θ. Κλεισιώτη και το μέλος της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρο του ΠΣΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών) Η. Μαργιόλα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Στη συνάντησε παρέστη για λίγη ώρα και ο υπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν οι προτάσεις του αναπηρικού κινήματος πάνω στο νόμο 2643/98, για τον οποίο η ΕΣΑμεΑ ζήτησε την τροποιητική αναμόρφωσή του, καθώς και να εκδοθούν άμεσα η προκήρυξη των θέσεων του άρθρου 3 (στενός δημόσιος τομέας) του ν. 2643/98, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ από το έτος 2008 έως και σήμερα και οι ειδικές προκηρύξεις του νόμου που αφορούν στις θέσεις τυφλών τηλεφωνητών. 
 
Η ΕΣΑμεΑ ζήτησε επίσης να θεσπιστούν διατάξεις με τις οποίες θα συμπεριληφθούν κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων αυτών σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει για ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, και παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ωραρίου εργασίας των ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων/συζύγων. 
 
Το υπουργείο, μέσω της κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε στα εξής:
 
1. Μέσα σε ένα μήνα θα προχωρήσει η κατάρτιση και προώθηση διάταξης για την αναμόρφωση του 2643 και η ένταξη των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, μετά από διαβούλευση με την ΕΣΑμεΑ.
 
2. Σχετικά με τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέλαβε την ευθύνη να συγκαλέσει σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Δ. Μεταρρύθμισης  και Εργασίας  και την ΕΣΑμεΑ, για να λυθούν τα διαδικαστικά προβλήματα.
 
3. Θα εξετάσει όσες θέσεις τυφλών τηλεφωνητών είναι σε εκκρεμότητα και με εγκύκλιό του θα ζητήσει όλες τις κενές θέσεις των φορέων που εποπτεύει.
 
4. Θα εξετάσει θετικά το θέμα της θέσπισης διατάξεων με τις οποίες θα συμπεριληφθούν κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων αυτών σε εποχικές θέσεις εργασίας.
 
5. Θα εξετάσει θετικά θέματα μειωμένου ωραρίου σε άτομα με αναπηρία και γονείς/ κηδεμόνες/ συζύγους ατόμων με αναπηρία.
 
Από πλευράς ΕΣΑμεΑ ο κ. Βαρδακαστάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση κινήθηκε σε ειλικρινές κλίμα. Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ έθεσε με ευθύτητα τα θέματα που μας αφορούν. Θα παρακολουθούμε πολύ στενά την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων και θα κριθούμε άπαντες εκ του αποτελέσματος. Η Ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής Αναπηρίας». 
 
Το έγγραφο με τα αιτήματα αναλυτικά.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συνάντηση με Ε. Χριστοφιλοπούλου για θέματα εργασίας των ΑμεΑ - Ι. Βαρδακαστάνης: Η Ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής Αναπηρίας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis