Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Εκδόσεις

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της ευρύτερης αποστολή της, καθώς και στο πλαίσιο των διάφορων έργων και μελετών που υλοποιεί, παράγει μια σειρά από Εκδόσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό, όπως:

  • Το Περιοδικό της Ε.Σ.Α.μεΑ. «Θέματα Αναπηρίας». Προσωρινά υπάρχει σε αρχειακή μορφή καθώς έχει ανασταλεί η έκδοσή του. Η ΕΣΑμεΑ εξετάζει τρόπους επανέκδοσής του.
  • Εκθέσεις στο πλαίσιο της «Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία» την 3η Δεκέμβρη του κάθε έτους.
  • Διάφορες Μελέτες, Βιβλία, Παραδοτέα, κ.ά. που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο διάφορων έργων και ερευνών.

 

Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μενού για να ενημερωθείτε αναλόγως.

 

Σημείωση: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διατηρεί τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων του λογοτύπου, των εικόνων και των φωτογραφιών, του κώδικα λογισμικού, καθώς και τα δικαιώματα οποιουδήποτε υλικού για το οποίο έλαβε την άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη του. Η αναπαραγωγή, τροποποίηση, διανομή, πώληση ή οποιαδήποτε εμπορική χρήση του περιεχομένου που διατίθεται εδώ δεν επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση της Ε.Σ.Α.μεΑ..


Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Το Περιοδικό μας

Το Περιοδικό «Θέματα Αναπηρίας» είναι μια από τις πλέον σημαντικές επικοινωνιακές πρωτοβουλίες της Ε.Σ.Α.μεΑ. Αποτελεί τη συλλογική φωνή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο, στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση και στην ανάλυση επί συγκεκριμένων θεμάτων πολιτικής για την αναπηρία.

Το περιοδικό, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2005 (μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 26 τεύχη), είναι τριμηνιαίο και διανέμεται σε 7.500 αντίτυπα δωρεάν. Το Περιοδικό έπαψε να εκδίδεται τον Δεκέμβριο του 2011, πολύ σύντομα όμως θα εκδοθεί ξανά.

 

Βιβλία & Μελέτες

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε συγκεντρωμένα διάφορα βιβλία και μελέτες που έχουν εκδοθεί από τη Συνομοσπονδία.

 

Απολογιστικές Εκθέσεις

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και στοιχεία σε σχέση με τα Τακτικά Εκλογοαπολογιστικά Συνέδρια, όπως Απολογισμούς Πεπραγμένων και Σχέδια Δράσης.


 

Λοιπές

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε συγκεντρωμένες λοιπές εκδόσεις της Συνομοσπονδίας, όπως Newsletters έργων, κλπ. 

 

3η Δεκέμβρη

Η 3η Δεκέμβρη κάθε έτους έχει ανακηρυχτεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως «Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», βάσει του Ν.2430/1996 άρθρο 2 παρ.2.

Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας για τη διασφάλιση της προστασίας και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και όχι ημέρα γιορτής και μνήμης. Είναι η ευκαιρία για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων και για ενημέρωση / ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας.

Η 3η Δεκέμβρη αναδεικνύει το μήνυμα ότι η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί την ευκαιρία για την αποτίμηση της δράσης όλων των εμπλεκομένων (ελληνική Πολιτεία, αναπηρικό κίνημα, ελληνική κοινωνία, άτομα με αναπηρία) στα ζητήματα αναπηρίας.

Η 3η Δεκέμβρη ενσαρκώνει το μήνυμα «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία χωρίς τα άτομα με αναπηρία», αναγνωρίζοντας την Ε.Σ.Α.μεΑ. ως Κοινωνικό Εταίρο και δίνοντάς της τη δυνατότητα να υποβάλλει κάθε έτος στον Πρόεδρο της Βουλής, Έκθεση αναφερόμενη στην εν γένει αντιμετώπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis