Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Διαμαρτυρία και αγανάκτηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη διακοπή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Τυφλών Τηλεφωνητών Θεσσαλονίκης


Κατηγορία: Η δράση μας

Αθήνα: 06/09/2011

ΠΡΟΣ:
κ. A. Διαμαντοπούλου Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου
- κ. Φ. Γεννηματά, Αν. Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
- Ε. Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
- κ. Γ. Αλεβίζο, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
- Ε. Μπάκα, Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης
- κ. Ι. Γαληνέα, Πρόεδρο Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
- Κ.Ε.Α.Τ.
- Ε.Ο.Τ.
- Π.Σ.Τ.
- Π.Σ.Τ. (Θεσσαλονίκης)


Διαμαρτυρία και αγανάκτηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη διακοπή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Τυφλών Τηλεφωνητών Θεσσαλονίκης


Κυρία Υπουργέ,
Με το παρόν η Εθνική Συνομοσπονδία με Αναπηρία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά και αγανάκτησή της για την αιφνίδια απόφαση του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) να διακόψει την ειδικότητα του ΙΕΚ ¨Τειρεσίας¨ για τα άτομα με προβλήματα όρασης-ειδικότητας χειριστών τηλεφωνικού κέντρου και εξυπηρέτησης πελατών στη Θεσσαλονίκη.


Είναι αδιανόητο ότι, ενώ από τη μια μεριά η πολιτική ηγεσία ευαγγελίζεται ότι θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα και πολιτικές προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, και από την άλλη να λαμβάνεται απόφαση από επίσημους φορείς της πολιτείας για την αναστολή της προαναφερθείσας ειδικότητας που απευθύνεται σε τυφλά άτομα και σε άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι γνωστό ότι, η απόκτηση της ειδικότητας Τυφλών Τηλεφωνητών αποτελεί τις λίγες, και αν όχι, τη μοναδική διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης των τυφλών ατόμων.
Κυρία Υπουργέ,
Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα ζητεί ηχηρά την ανάκληση αυτής της ανάλγητης απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Τυφλών Τηλεφωνητών Θεσσαλονίκης και ζητεί την επαναλειτουργία του για την αποκατάσταση κάθε κοινωνικού δικαίου.
Επισημαίνουμε ότι η ανάκληση της προαναφερθείσας σκληρής απόφασης είναι τα ελάχιστο που μπορεί να πράξει η πολιτεία, γνωρίζοντας δε, ότι οι πολιτικές για τους μαθητές με αναπηρία στην Ελλάδα στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης βρίσκονται πολύ μακριά από το μέσο όρο των αντίστοιχων πολιτικών στην ευρωπαϊκή ένωση. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημα των τυφλών να υπάρξει μέριμνα για τη διεύρυνση των επαγγελμάτων της κατηγορίας των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης, ώστε να δοθούν περισσότερες προοπτικές και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων αυτών που πλήττονται πολύ περισσότερο από τη μάστιγα της ανεργίας.

Εν’ αναμονή των ενεργειών σας και της ενημέρωσής μας επί αυτών.


Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis