Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Παρατηρήσεις Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επί του Σχεδίου Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση Πράξεων το πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 01/07/2016

ΠΡΟΣ:
: κ. Δ. Τρουλάκη, Προϊστάμενο Ε.Υ.Σ.Ε.Κ.Τ.
κ. Ι. Γούπιο, Διευθυντή Ανάπτυξης και Οικονομικών - Ε.Ε.Τ.Α.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ. Π. Κουρουμπλή, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κα Θ. Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Α. Χαρίτση, Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
+κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε.
κ. Γ. Ιωαννίδη, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ε.Κ.Τ.
κ. Θ. Γκοτσόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ε.Ε.Τ.Α.Α.
κ. Ι. Παπαχατζή, Πρόεδρο ΠΑΣΕΚΔΑΠ
κ. Ε. Αυγουλά, Σύμβουλο Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Μ. Καλογερόπουλο, Σύμβουλο Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Παρατηρήσεις Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επί του Σχεδίου Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση Πράξεων το πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»


Αγαπητοί Κύριοι,
Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. επιστολής μας 1012/29.06.2016, σας αποστέλλουμε τις παρατηρήσεις μας επί του Σχεδίου Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση Πράξεων το πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Έτους 2016-2017.

Πιο συγκεκριμένα, πέραν των προτάσεων – παρατηρήσεών μας επί της αντίστοιχης Κ.Υ.Α., προτείνουμε να ληφθούν υπόψη και τα παρακάτω:
• Οι ωφελούμενες/νοι της Δράσης δεν περιορίζονται σε μισθωτές/τοί ή αυτοαπασχολούμενες/νοι στον πρωτογενή τομέα όπως αναφέρεται μάλλον εκ παραδρομής στην πρόσκληση (σελ. 4) οπότε να αφαιρεθεί η φράση «πρωτογενή τομέα».

• Στο κείμενο της πρόσκλησης γίνεται αναφορά σε διάφορα σημεία (άρθρο 1, άρθρο 2 – παρ. 2.2. σημείο δ., άρθρο 5 – παρ. 5.3. σημείο 3) στα επιδόματα που εξαιρούνται από το ετήσιο εισόδημα. Δεδομένου ότι όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας δεν δημιουργούν εισόδημα εφόσον χορηγούνται για την κάλυψη του επιπλέον κόστους που προκαλεί η αναπηρία, και όχι μόνο το επίδομα τυφλότητας προτείνουμε σε όλα τα αντίστοιχα σημεία να συμπεριληφθεί η φράση «Τα πάσης φύσεως επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, απολύτου αναπηρίας, ανικανότητας, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα) δεν συνυπολογίζονται στο ετήσιο εισόδημα».
• Στα δικαιολογητικά αναπηρίας (άρθρο 5, παρ. 5.8) θα πρέπει να αντικατασταθεί η «Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο (με την χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας)» με την φράση «Αντίγραφο Βεβαίωσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας, εν ισχύ» δεδομένου ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011 καταργήθηκαν οι Υγειονομικές Επιτροπές στις Νομαρχίες και δημιουργήθηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

• Δεδομένου ότι οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τις/τους ωφελούμενες/νους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα τα Ε.Ε.Τ.Α.Α. αυτή είναι απαραίτητο, - σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία – να είναι προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία (πχ τυφλά και άτομα με προβλήματα όρασης) έτσι ώστε να μην αποκλειστούν από την διαδικασία υποβολής αίτησης.
Τέλος, θα θέλαμε και πάλι να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας για τη μείωση που γίνεται στο ετήσιο ανώτατο όριο δαπάνης του voucher για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η οποία θα επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ή/και θα οδηγήσει σε κλείσιμο Δομών.
Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την με αρ. πρωτ. 1012/29.06.2016 επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. «Προτάσεις Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επί της υπ' αριθμ. 16/οικ.578/ΕΥΣΕΚΤ/66166 Κ.Υ.Α: Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου - Διαδικασία εφαρμογής της Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής"»

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis