Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αίτημα προς τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μ. Σχοινά για τον ορισμό συνάντησης με την ηγεσία του EDF


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 16/10/2019

ΠΡΟΣ:
Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μ. Σχοινά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


Αίτημα προς τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μ. Σχοινά για τον ορισμό συνάντησης με την ηγεσία του EDF


Αξιότιμε Αντιπρόεδρε, Επίτροπε Μ. Σχοινά,
Σας απευθύνω αυτή την επιστολή τόσο ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) όσο και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδας (Ε.Σ.Α.μεΑ.) , θέλοντας πρώτα απ 'όλα να σας συγχαρώ για τον διορισμό σας ως Αντιπροέδρου της Κομισιόν, αρμόδιου για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Σας αναφέρω επίσης ότι το EDF είναι μια οργάνωση ομπρέλα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα πάνω από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίων με αναπηρία. Το EDF είναι η ισχυρή και ενωμένη φωνή του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, που συντονίζει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ατόμων με αναπηρία σε επίπεδο ΕΕ και υποστηρίζει τα μέλη μας, τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το όραμα του EDF για την Ευρώπη είναι μια Ευρώπη όπου η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εγγυημένα για όλους. Παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και η ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη της δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία επικυρώνοντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα άτομα με αναπηρία είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν διακρίσεις, αποκλεισμό και φτώχεια σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερη διακριτική μεταχείριση από τους άνδρες με αναπηρία, καθώς αντιμετωπίζουν διατομεακές και πολλαπλές μορφές διακρίσεων λόγω του φύλου και της αναπηρίας τους. Οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο με αναπηρία είναι αόρατοι κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη για να ζητήσουν άσυλο και να ενταχθούν στην κοινωνία σε ισότιμη βάση με τους άλλους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε τον ρόλο που μπορείτε να παίξετε ως Αντιπρόεδρος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής στην προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη, καθώς και στην υποστήριξη της Επιτρόπου για την Ισότητα κ. Dalli, υπεύθυνη για την εφαρμογή της Σύμβασης από πλευράς Κομισιόν.

Θα θέλαμε επίσης να επωφεληθούμε της ευκαιρίας ώστε να συζητήσουμε τη σημασία της ανάθεσης του συντονιστικού κέντρου της Σύμβασης στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, υπηρεσία για την οποία αρμόδια είναι η Επίτροπος για την Ισότητα, όπως ήταν πριν από το 2014. Με τον τρόπο αυτό θα αναγνωρίσετε ότι τα δικαιώματα των προσώπων με αναπηρία αποτελούν ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι απλώς ένα ζήτημα απασχόλησης (δεδομένου ότι το επίκεντρο της CRPD βρίσκεται επί του παρόντος στο πλαίσιο της ΓΔ Απασχόλησης). Θα επιτρέψει την ένταξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στο έργο της ΓΔ Δικαιοσύνης για την ένταξη και την ισότητα, παράλληλα με τις άλλες μονάδες ισότητας. Τέλος, η ΓΔ Δικαιοσύνης έχει την οριζόντια εποπτεία που απαιτείται για τον επαρκή συντονισμό της εφαρμογής της Σύμβασης στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Μπορείτε να αναλάβετε την πρωτοβουλία να διασφαλίσετε ότι το κέντρο συντονισμού για τη Σύμβαση διαθέτει την απαραίτητη αρμοδιότητα, τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για να το πράξει.

Η συνάντηση θα είναι επίσης μια ευκαιρία για εσάς και την ομάδα σας να περιγράψετε τι είδους υποστήριξη επιθυμείτε να δείτε από το EDF ώστε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στο έργο σας και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε προς όφελος όλων των ατόμων με αναπηρία.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για το χρόνο και την προσοχή σας, και ανυπομονούμε για την απάντησή σας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis