Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αναβολή επισκέψεων των Στελεχών της Υπηρεσίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. «Διεκδικούμε μαζί» στα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Αττικής, έως τις 3.4.2020


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 12/03/2020

ΠΡΟΣ:
Κέντρα Κοινότητας Περιφέρειας Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


Αναβολή επισκέψεων των Στελεχών της Υπηρεσίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. «Διεκδικούμε μαζί» στα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Αττικής, έως τις 3.4.2020


Αξιότιμοι Συνεργάτες,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) οργανώνει συστηματικές εκστρατείες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, ασκεί συστηματικό έλεγχο της νομοθεσίας και υποβάλλει προτάσεις με στόχο τη συμπερίληψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Στο πλαίσιο των δράσεών της και με σκοπό να εδραιώσει μία άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και επαφή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) λειτουργεί την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» παρέχοντας καθημερινά πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Η υπηρεσία παρέχει επίσης πληροφορίες σε κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών τόσο για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας όσο και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία.
Ως εκ τούτου, βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες αλλά και του Ν. 4488/2017 που αφορά στην ενεργοποίηση του Μηχανισμού Παρακολούθησης της εφαρμογής της Σύμβασης και στη δημιουργία Σημείων Αναφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αναλάβει από το Σεπτέμβριο του 2019 μία πρωτοβουλία ανάπτυξης στενής συνεργασίας με τους Φορείς της Α/ βάθμιας Αυτοδιοίκησης ώστε η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους., πραγματοποιώντας συστηματικές παρουσίες στα Κέντρα Κοινότητας της Αττικής Ανά δεκαπέντε ημέρες.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας η Ε.Σ.Α.μεΑ. αυτή την περίοδο προβαίνει σε διαρκείς παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση και σε άλλες Αρχές προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Επιπροσθέτως, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», η Ε.Σ.Α.μεΑ προκειμένου να συμβάλει με υπευθυνότητα στα ανωτέρω, αναστέλλει τις επισκέψεις της Υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» στα Κέντρα Κοινότητας της Αττικής, έως τις 3.4.2020.
Αξιότιμοι Συνεργάτες,
Η Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στα γραφεία μας, όπου όλοι ανεξαιρέτως θα μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά από Δευτ.-Παρ., 8.00-16.00, στο τηλέφωνο 2109949837 αλλά και μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου να ενημερώνεστε αναλυτικά για τις όλες τις αλλαγές που προκύπτουν σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Εν όψει λοιπόν των εξελίξεων και αλλαγών που προκύπτουν καθημερινά αλλά και της αναγκαιότητας για συνεχιζόμενη υποστήριξη και διαρκή ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, σάς παρακαλούμε για την παραπομπή τους στην Υπηρεσία μας προκειμένου να συμβάλουμε συλλογικά και αποτελεσματικά στην προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Στελέχη της Υπηρεσίας μας θα επικοινωνήσουν σύντομα μαζί σας. Σας ευχαριστούμε θερμά και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παρεμβάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. εν όψει του κορονοϊού και της λήψης ειδικών μέτρων προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας https://www.esamea.gr/ και στη σελίδα μας στο facebook: @ESAmeAgr
Επικοινωνία: Δευτ.-Παρ., 8.00-16.00, τηλ.: +302109949837, φαξ.: +302105238967, e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis