Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

6ο ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ: «Ειδικό Ευρωβαρόμετρο για διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Στάσεις και αντιλήψεις για την αναπηρία στην Ελλάδα και την Ε.Ε.»

Το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εφεξής «Παρατηρητήριο», με αντικείμενο την επιστημονική καταγραφή, τη μελέτη και την έρευνα σε θέματα αναπηρίας, στοχεύει στο να καθιερωθεί ως βασική πηγή πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο πεδίο της αναπηρίας. Συγκεντρώνοντας και αναλύοντας δεδομένα και πληροφόρηση από εγχώριες και διεθνείς πηγές, το Παρατηρητήριο θα συμβάλλει στην παρακολούθηση, στην προστασία και στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Με αφορμή τη δημοσίευση τον Οκτώβριο του Ειδικού Ευρωβαρόμετρου-έτους 2019 για τις διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφιερώσαμε το 6ο κατά σειρά δελτίο του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στις διακρίσεις λόγω αναπηρίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στις στάσεις και αντιλήψεις που εξετάζονται στην ειδική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Το Ευρωβαρόμετρο αποτελεί σειρά πολυθεματικών, πανευρωπαϊκών ερευνών που διενεργούνται από το 1970 για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας (Directorate-General for Communication) . Οι δημοσκοπήσεις του Ευρωβαρομέτρου διακρίνονται σε τακτικές «Standard Eurobarometer», ειδικές (special Barometer) και έκτακτες (Flash Barometer) , και συνδυαστικά διερευνούν ποικίλες θεματικές με σκοπό τη διαχρονική παρακολούθηση της κοινής γνώμης στα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Με αυτό το δελτίο το Παρατηρητήριο εγκαινιάζει την ενασχόλησή του με τα δεδομένα του Ευρωβαρόμετρου υπό τη οπτική των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η οποία θα είναι εφεξής συστηματική, καθώς το Ευρωβαρόμετρο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ποσοτικών-ερευνητικών δεδομένων τόσο ως προς τη θεματολογία όσο και ως προς το χρονολογικό εύρος και τη γεωγραφική κάλυψη της έρευνας.
Το Ειδικό Ευρωβαρόμετρο για τις διακρίσεις στην Ε.Ε. επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και στις διακρίσεις λόγω αναπηρίας, και διενεργείται σε περιοδική βάση, έχοντας από το 2006 μέχρι σήμερα συμπληρώσει 5 ερευνητικά κύματα (2006, 2009, 2012, 2015, 2019).

Το κείμενο επισυνάπτεται. 


Λοιπά σχετικά αρχεία:

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis