Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου για την Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια

Αρ. Πρωτ.: 4692

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου για την Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια

Με μεγάλη επιτυχία, πολύ καλές ομιλίες και πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα το Συνέδριο που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014. Οι εργασίες του Συνεδρίου προβλήθηκαν σε απευθείας σύνδεση μέσω της ιστοσελίδας www.esamea.gr και πλέον βρίσκονται αναρτημένες στο κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους.

Ημέρα 1η: http://www.youtube.com/watch?v=hAljbN-iAPA  ,
Ημέρα 2η: http://www.youtube.com/watch?v=Q-OzK8EAMVs

Το Συνέδριο χαιρέτησε στην έναρξή του την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος διατράνωσε για ακόμη μία φορά τη αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών. Ειδικά για τα αναπηρικά επιδόματα τόνισε ότι είναι η μοναδική παροχή του κράτους προς τους πλέον ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τόνισε επίσης τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέροντας ότι με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και για αυτό δεσμευτική, και όχι κενό, διακηρυκτικό γράμμα. «Ο αγώνας των Ελλήνων πολιτών με αναπηρία συνεχίζεται αταλάντευτα, με ομόνοια και σθένος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης όπως και σε παλαιότερες εποχές».

Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης, από τη ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση, ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ και ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Κεντρικοί ομιλητές το πρωί της πρώτης μέρας ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας Ξενοφών Κοντιάδης. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι παρακάτω:

Στη θεματική ενότητα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ με συντονιστή τον κ. Γαργάλη Κώστα, Ταμία Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) & επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας (ΟΜ.Κ.Ε.): Γράβαρης Διονύσης, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Παπαθεοδώρου Χρίστος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου και Ιωάννου Χρήστος, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη - Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας.

Στη θεματική ενότητα ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ με συντονίστρια την κ. Κοντονάσιου Ελένη, προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού, Συντονισμού, Παρακολούθησης & Αξιολόγησης Πολιτικών για την Κοινωνική Οικονομία της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εργασίας: Μπέκου Έφη, γενική γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Θανοπούλου Κατερίνα, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής, Δανιηλίδης Σίμος, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Τσαντιράκη Ελένη, πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, Τσιουλάκης Ράλλης, Γ΄ Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Στη θεματική ενότητα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, με συντονιστή τον κ. Λυμβαίο Γιάννη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) & πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.): Κοκκόρης Παναγιώτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πατσούρης Διονύσης, υποδιοικητής ΙΚΑ, Γκιουζέλης Ιωάννης, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αναπηρίας - Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΕΛΙΕΑΚΑΠ), Νάστας Χρήστος, γενικός γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου το Συνέδριο ξεκίνησε με την θεματική ενότητα ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ και συντονιστή τον κ. Χαροκόπο Αντώνη, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας και οργανωτικό γραμματέα Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με ομιλητές τους: Ασημόπουλος Χάρης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ Αθηνών, Μουσμούτη Μαρία, διδάκτωρ Νομικής, διευθύντρια Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Κοκκινάκης Σπύρος, γενικός διευθυντής Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Καρασαββίδου Συλβάνα, πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγοπούλου Βάσω, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», Τουρκοχωρίτη Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Εργαστήρι» και Ζαφειροπούλου Φωτεινή, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Στη θεματική ενότητα ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ με συντονίστρια την κ. Μπέκου Έφη, Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας μίλησαν οι: Αμίτσης Γαβριήλ, αναπληρωτής καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας ΤΕΙ Αθήνας, κ. Άννα Τούσα, εκπροσωπώντας την κ. Δαλλαπόρτα Άννα, γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Κατσιφάρας Απόστολος, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τέλος ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης συνόψισε τις διαδικασίες του Συνεδρίου και τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση. Νωρίτερα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση τόνισε τα εξής: «Να πιέσουμε για κονδύλι από το νέο ΕΣΠΑ, για ανοίξουν πάλι ή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Και να προχωρήσουμε και παραπέρα, στην Ανεξάρτητη Διαβίωση. Προτείνουμε, προωθούμε και παλεύουμε για την Διαβίωση Κατ΄οίκον"».

Φωτογραφίες στο προφίλ και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/esamea.ncdp

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis